De Stad

Makers van Noord

Inspirerende makers uit Amsterdam-Noord vertellen hun verhaal.
Gratis toegang
woensdag 18 apr 2018, 18.30
wo 18 apr 2018, 18.30
Maakplaats 021 Waterlandplein
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Dit programma is in Maakplaats 021 Waterlandplein.

Samen maken we de buurt. Van creatieve dromer tot noeste arbeider. Tijdens de Maakplaats Meetup brengen we de makers van Amsterdam-Noord samen. Wie zijn deze makers? Wat maken ze? Waarom doen zij wat ze doen? En hoe kunnen we elkaar versterken?

Rondom de thema’s Duurzame stad, Sociale stad en Creatieve stad hebben we inspirerende makers uitgenodigd om hun verhaal te vertellen. Naast hun verhalen gaan we ook echt aan de slag met elkaar. Verder is er soep met brood.

Met in dit programma onder anderen:

Duurzame stad
– VanPlestik: gebruikt plastic afval uit de buurt als grondstof voor nieuwe producten die worden gemaakt met behulp van 3D printers. Zo gaat plastic niet verloren en wordt de grondstof op een leuke, duurzame en creatieve manier gerecycled.
Moestuin de Waterlandjes: wordt gerund door buurtbewoners

Sociale stad
– Bildung: is een cultureel platform voor startende culturele ondernemers maar ook voor buren en buurtbewoners in de wijk. Bildung transformeert grauwe gebouwen om in sociaal-culturele platvormen en om dit te doen werkt de Bildung samen met initiatieven of individuen (buurtbewoners).
– De VerbroederIJ: opent dit voorjaar bij de Oostpont e
en groene haven met pluktuinen, een stadsstrand en een paviljoen gaan dan plek bieden aan een uitgebreide programmering en eten en drinken.

Creatieve stad
Naaiclub in Huis van de Wijk: Noureham organiseert een paar keer per week naailes voor vrouwen uit de buurt.

Catering
Ook de catering komt natuurlijk uit Amsterdam-Noord. De soepgroep van Huis van de Wijk zorgt bij de inloop voor een kop soep.

Supported by: Distributed Design Market Platform, a Creative Europe project that aims to foster the development and recognition of emerging European Maker and Design culture by supporting makers, their mobility and circulation of their work, providing them with international opportunities and highlighting the most outstanding talent.

Gratis toegang
woensdag 18 apr 2018, 18.30
Maakplaats 021 Waterlandplein
Deze 23 mensen waren aanwezig