De Stad

Makers van Nieuw-West

Inspirerende makers uit Amsterdam Nieuw-West vertellen hun verhaal.
Gratis toegang
donderdag 14 jun 2018, 18.30
do 14 jun 2018, 18.30
OBA Slotermeer
Reageer
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het programma vindt plaats in de OBA Slotermeer.

Samen maken we de buurt. Van creatieve dromer tot noeste arbeider. Tijdens de Maakplaats Meet Up brengen we de makers van Amsterdam Nieuw-West samen. Wie zijn deze makers? Wat maken ze? Waarom doen zij wat ze doen? En hoe kunnen we elkaar versterken?

Rondom de thema’s ‘Duurzame stad’, ‘Sociale stad’ en ‘Creatieve stad’ hebben we inspirerende makers uitgenodigd om hun verhaal te vertellen. Naast hun verhalen gaan we ook echt aan de slag met elkaar. Verder is er soep met brood.

  • Peik Suyling: Bakkerij de Eenvoud is een project van social designer Peik Suyling. De eerste oven bouwde hij in een schaftkar waarin hij op lokatie brood kan bakken. Momenteel wordt de oven veel in Amsterdam Nieuw West gebruikt bij Buurtwerkplaats Noorderhof.
  • Anna Stolyarova: is directeur van het Street Art Museum Amsterdam, niet te missen in het straatbeeld van Amsterdam Nieuw-West.
  • Roel Schoenmakers: al jarenlang is Cascoland actief in de Kolenkitbuurt. Nu trekken ze deze ervaringen door naar Cascoland Van Deyssel in Nieuw-West!
  • Arnout Schaap: Met zijn organisatie Recycle Valley verzamelt hij zoveel mogelijk kennis over innovatieve manieren om met afval om te gaan. Met die kennis maakt hij op formele en informele wijze educatie op het gebied van afval en recyclen.

    Supported by: Distributed Design Market Platform, a Creative Europe project that aims to foster the development and recognition of emerging European Maker and Design culture by supporting makers, their mobility and circulation of their work, providing them with international opportunities and highlighting the most outstanding talent.

Gratis toegang
donderdag 14 jun 2018, 18.30
OBA Slotermeer
Deze 26 mensen waren aanwezig