Global Trends
NRC x PDZ

Luchtvaart: groei of krimp?

Zit er een eind aan de groei van onze luchtvaart?
woensdag 16 jan, 20.00
wo 16 jan, 20.00
Grote zaal
Reageer

Het Nederlandse debat over luchtvaart is recent in een stroomversnelling geraakt. Regionaal bewonersverzet tegen de uitbreiding van Lelystad Airport kreeg landelijke betekenis. Ook over Schiphol is volop discussie. De inzet is verbreed van geluidshinder voor omwonenden naar klimaatschade door vliegen. Groei is niet langer vanzelfsprekend. Sommigen menen zelfs dat krimp noodzakelijk is om de klimaatdoelen te halen. Heeft het succesmodel van Schiphol en KLM, met veel transferpassagiers, nog bestaansrecht? Hoe vinden we een balans tussen lusten en lasten van de luchtvaart?

Pakhuis De Zwijger en NRC organiseren een tweede avond over luchtvaart. Op de eerste avond (12 november) keken we naar de consument, op de tweede avond kijken we naar politiek en beleid.

Dossier over vliegen op NRC.nl

In een serie artikelen op NRC.nl geven opinie-auteurs hun mening over vliegen. Kun je nog zonder schaamte in een vliegtuig stappen? Bieden nieuwe technieken en biobrandstoffen voldoende soelaas om het CO2 probleem op te lossen? Met bijdragen van opinie-auteurs, columnisten, Kamerleden, actievoerders en lezers. Om het hele dossier te lezen, klik hier.

 

woensdag 16 jan, 20.00
Grote zaal
Deze 182 mensen waren aanwezig