De Stad

Lonely in Mokum-diner

De onthulling van een reisgids om samen eenzaamheid aan te pakken.
donderdag 8 mrt 2018, 18.00
do 8 mrt 2018, 18.00
Grote zaal
Reageer

‘Lonely in Mokum – Reisgids Verbonden Stad’ van het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid toont de ervaringen en geleerde lessen van de Aanpak Eenzaamheid sinds oktober 2016 en is een gids voor de toekomst. We gaan samen op weg naar een meer verbonden stad om zo vereenzaming een halt toe te roepen. Aandeelhouders uit het netwerk delen hun ervaringen, zoals professionals die enthousiast experimenteerden in de stad en moedige Amsterdammers die anderen of zichzelf (opnieuw) ontmoetten. Met de reisgids in de hand hopen we iedereen inspiratie, energie en richting te geven om aan de slag te gaan. Wat kunnen we samen als stad doen om eenzaamheid in Amsterdam te verminderen en de verbondenheid te vergroten? En wat kan jij zélf doen? Eenzaamheid is immers van ons allemaal.

Enthousiaste aandeelhouders vertellen deze avond hoe zij een bijdrage gaan leveren aan de missie van het netwerk: ‘minder eenzaamheid door samen te doen wat werkelijk werkt’. Tussen de gangen door zijn er inspirerende intermezzo’s.

In de foyer worden tijdens de inloop (17:30-18:00) enkele resultaten getoond van de initiatieven die het afgelopen jaar hebben geëxperimenteerd om meer te leren over eenzaamheid. Het materiaal toont de vele gezichten van eenzaamheid in Amsterdam.

De hele avond is er bovendien veel ruimte voor nieuwe ontmoetingen; om elkaar te inspireren, het netwerk te versterken en wellicht alvast samen nieuwe plannen te smeden.

donderdag 8 mrt 2018, 18.00
Grote zaal
Deze 204 mensen waren aanwezig