De Stad

Lokale Energie-initiatieven

De avond sluit aan op de behoeften van de Amsterdammer die wel aan het roer wil staan bij het opwekken van duurzame elektriciteit, maar nog niet precies weet hoe hij of zij de koers moet bepalen en welke hindernissen hij of zij moet omzeilen.
woensdag 13 feb 2013, 20.00
wo 13 feb 2013, 20.00
Expo
Reageer

Steeds meer lokale partijen nemen hun energiehuishouding in eigen hand. Het aantal lokale en decentrale duurzame energie-initiatieven groeit, ook in Amsterdam. Enkele inspirerende voorbeelden passeren de revue: Wij Krijgen Kippen, de Windvogel, het Nijmeegse Zonnepark, Amsterdam Energie, Schoonschip, Zon op Nederland en Energiek Leiden. Daarna volgt een discussie over de problematiek rond de teruglevering door consumenten en saldering.

De avond sluit aan op de behoeften van de Amsterdammer die wel aan het roer wil staan bij het opwekken van duurzame elektriciteit, maar nog niet precies weet hoe hij of zij de koers moet bepalen en welke hindernissen hij of zij moet omzeilen. Zo zijn verschillende experts aanwezig om specifieke vragen van het publiek te beantwoorden.

De gemeente Amsterdam werkt aan een Zonvisie en is ook aanwezig om van u te horen welke kansen u ziet voor meer zonne-energie in Amsterdam.

Amsterdam Transition Town is een serie verdiepende bijeenkomsten die voortkomt uit de succesvolle Joint Venture avond “Burgers maken de stad!” Tal van bottom-up initiatieven uit sectoren als stadslandbouw, energie, gebiedsontwikkeling, apps voor de buurt, wijkeconomie en alternatieve financiering delen enthousiasme, behoeften en ervaringen.