Creatieve Industrie

Liloe Rix

Akoestische pop songs, die door de speelse mandoline-, banjo- en vioolpartijen een folk/country randje krijgen.
Gratis, extern reserveren
vrijdag 29 jan 2016, 18.00
vr 29 jan 2016, 18.00
Café
Reageer

Liloe Rix is een singer-songwriter uit Amsterdam en heeft haar debuut EP ‘Today’ in April 2015 gereleased. De EP bestaat uit vijf akoestische pop songs, door de speelse mandoline-, banjo- en vioolpartijen die je door de liedjes dansen krijgen de nummers een folk/country randje. Inspiratiebronnen zoals Bernhoft, KT Tunstall, Lisa Hannigan en Kimbra maakt het tot een bewonderende mix tussen intieme luistermuziek en optimistische dans muziek.

Bij haar optredens kan je het rustig een ‘one-woman-band’ noemen. Doordat ze haarzelf live begeleidt met loopstation, klinkt het alsof er een vijfkoppige band op het podium staat. Op het eerste gezicht lijkt het alleen een meisje met een gitaar, maar al snel merk je dat ze op haar gitaar slaat, en dat als percussie gebruikt, de laagste basnoten uit haar gitaar tovert en daar overheen nog wat koortjes zingt. Zo ontstaat er een originele en groovy show om naar te luisteren en te kijken.

Haar EP is geïnspireerd op de volgende quote van Albert Einstein: ‘Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow’. Met deze ‘state of mind’ is ze klaar om haar muziek te verspreiden, met als doel: een glimlach op de gezichten van de mensen toveren om de wereld ietsje kleurrijker te maken.

Gratis, extern reserveren
vrijdag 29 jan 2016, 18.00
Café