De Stad

Leven zonder bezit

Kunnen we in grote steden leven zonder huis en eigendom?
donderdag 31 mei 2018, 20.00
do 31 mei 2018, 20.00
IJ Zaal
Reageer

In de levensstijl van Urban Nomads wordt de stad gebruikt als huis en kantoor. Dankzij de extreme deeleconomie leiden ze een minimalistisch leven zonder huizenbezit en andere eigendommen. Hebben meer grotestadsmensen behoefte aan een Urban Nomadic-lifestyle, waarin minimalisme, delen en duurzaamheid centraal staan? Gaan we dan massaal 'ont-spullen'? En hoe maken we het toegankelijk voor iedereen? We kijken naar de voorbeelden en mogelijkheden in de maatschappij en zetten een eerste stap in deze levensstijl.

  • Als Founder by Lieke Dols Trend & Innovation Agency is Lieke Dols gespecialiseerd in toekomstige inzichten en strategieontwikkeling. Vanuit haar kennis over de huidige tijdsgeest deelt zij inzichten over, en introduceert zij, de trend Urban Nomads. Zij kan als geen ander vertellen over de veranderende behoeften in de samenleving. Want waarom willen we juist nú deze levensstijl eigen maken?
  • Jelle Derckx is blogger over minimalisme en duurzaamheid bij zijn eigen website Growthinkers. Hij wil mensen inspireren om bewust te denken en te groeien om te komen tot een verandering, voor jezelf en voor de wereld. Waar gaat minimalistisch leven over en wat houdt het in? Maar nog belangrijker; hoe kunnen we het toepasbaar maken voor iedereen en wat moeten we daarvoor doen?
  • Hoe gebruiken de new generation travellers een hotel? Welke behoeften hebben zij? Daar wist o.a. Sem Schuurkes van CityHub op in te spelen. Slapen in een cabine van nog geen 2m² met alleen oplaadmogelijkheid? Een luxueuze kamer is voor hen ondergeschikt! Sem vertelt ons meer.
  • Anouk Ruhaak is naast haar werk als data-journalist en software developer met veel enthousiasme verbonden aan het Embassy Network, een co-living network. Hier leeft en deelt ze samen met anderen een huis. Geen sprake van persoonlijke eigendommen, maar alles collectief! Hoe werkt dit in de praktijk? Is co-living toegankelijk voor iedereen? En zijn we bereid om ons bed te delen in een wereld zonder persoonlijke eigendommen?
  • Minimalistisch leven uit een koffer en de wereld zien als stad en kantoor kenmerkt ook de levensstijl van Digital Nomads, zoals Esther Jacobs en Jantien Klein Ikink. Esther vertelt ons kort over haar Digital Nomad ervaringen. Jantien vertelt over haar minimalistisch bestaan en het leven als Digital Nomad in de praktijk. Waar en hoe begin je hieraan?
donderdag 31 mei 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 103 mensen waren aanwezig