De Stad
De Nieuwe Verbinders x PdZ

Leer segregatie een lesje

Hoe kunnen basisscholen een verbindende factor zijn in de scheiding tussen kinderen uit verschillende bevolkingsgroepen?
dinsdag 10 mrt, 20.00
di 10 mrt, 20.00
Studio
Volg dit programma via de livestream

Amsterdam is een superdiverse stad. Toch is dit niet altijd terug te zien op schoolpleinen en in klaslokalen. Ouders willen het beste voor hun kind, maar vooroordelen en stigmatisering beïnvloeden schoolkeuze en dragen bij aan de toenemende segregatie in het onderwijs. Een ongewenst gevolg hiervan is dat de kloof tussen zwart en wit, kansarm en rijk steeds groter wordt. Waar kinderen vroeger uit elkaar gehaald werden als straf, lijkt het nu wel een straf om ze bij elkaar te zetten. Hoe kunnen we de jeugd leren tolerant en vreedzaam met elkaar samen te leven als ze elkaar niet tegenkomen op school of in de klas?

Basisscholen lijken bij uitstek de ideale positie te hebben om kinderen met elkaar te verbinden. Maar hoe? Vanavond lichten we een aantal initiatieven uit, gaan we in gesprek met verschillende partijen en onderzoeken we hoe de basisschool ook buiten de les een ontmoetingsplek kan zijn.

Meer informatie over het programma en sprekers volgt binnenkort!

Dit programma is gemaakt door De Nieuwe Verbinders
De Nieuwe Verbinders is een leiderschapsprogramma van Diversion waarin jongeren tussen de 17 en 30  jaar uit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht in 30 weken, worden opgeleid tot de verbinder van morgen. De deelnemers in dit maatschappelijk leiderschapsprogramma worden opgeleid om het beste uit zichzelf te halen met een scala aan trainingen en masterclasses. De ervaringen die ze opdoen zetten ze in om uitsluiting en polarisatie aan te pakken en mensen en wereldbeelden te verbinden. Dit programma is het eindproduct van het traject.

dinsdag 10 mrt, 20.00
Studio
Reserveer
Deze 37 mensen zijn aanwezig