De Stad

Lancering City Fest 2018

Officiële lancering van City Fest 2018 met o.a. Kajsa Ollongren, Ger Baron, Marleen Stikker en Nina Tellegen.
Gratis, extern reserveren
dinsdag 27 jun 2017, 17.00
di 27 jun 2017, 17.00
Grote zaal
Reageer

Op woensdag 20 juni 2018 start het vijfdaagse City Fest evenement in de Metropoolregio Amsterdam. Het bedrijfsleven, gemeenten, kennis- en onderwijsinstellingen, start-ups, maatschappelijke organisaties én burgerinitiatieven slaan de handen ineen en tonen hun gezamenlijke kwaliteiten in relatie tot de snel groeiende en veranderende staden regio, de grote maatschappelijke opgaven van deze tijd. En in het bijzonder bestaande en in ontwikkeling zijnde bijzondere stedelijke innovaties. Samen met alle stakeholders en o.a. wethouder Kajsa Ollongren blikken we vooruit op dit grootschalig evenement in de Metropoolregio Amsterdam.

Wat is City Fest?

City Fest wordt een jaarlijks grootschalig evenement in de Metropoolregio Amsterdam, waarbij bedrijfsleven, gemeenten, kennis- en onderwijsinstellingen, start-ups, maatschappelijke organisaties én burgerinitiatieven de handen ineenslaan en de gezamenlijke kwaliteiten tonen in relatie tot de snel groeiende en veranderende staden regio, de grote maatschappelijke opgaven van deze tijd én in het bijzonder bestaande en in ontwikkeling zijnde bijzondere stedelijke innovaties. Een festival voor professionals uit binnen en buitenland, studenten en leerlingen en nadrukkelijk ook voor alle Amsterdammers en bewoners van de omliggende gemeenten. Vijf dagen toont de metropoolregio Amsterdam bijzondere en innovatieve praktijken aangaande klimaatverandering, mobiliteit, luchtkwaliteit, duurzaam bouwen, migratie en integratie, digitalisering en automatisering, voedselproductie, afvalverwerking én de economie van morgen. Een unieke presentatie van slimme en toepasbare oplossingen voor urgente uitdagingen in onze eigen steden, onze regio, ons land, Europa en de rest van de wereld.

Een jaarlijkse vijfdaagse

City Fest vindt plaats van 21 t/m 24 juni 2018. Het vierdaagse event wordt op 20 juni voorafgegaan door de State of the Region. City Fest start op donderdag en vrijdag met een tweedaags internationaal congres over stedelijke innovatie verspreid over meer dan tien locaties in stad en regio met 10.000 deelnemende professionals en studenten. In het weekend is het de bedoeling dat meer dan 200 bedrijven, start-ups, buurtinitiatieven, werkplaatsen, kennis- en onderwijsinstellingen en culturele podia hun deuren openen voor 50.000 belangstellenden en programmeren over maatschappelijke vraagstukken en stedelijke innovatie. Het programma zal bestaan uit een paar honderd lezingen, talkshows, workshops, expedities, games, ontwerpsessies, voorstellingen, exposities en real time onderzoek.

Amsterdam, innovatie hoofdstad van Europe – iCapital

In april 2016 werd Amsterdam, vanwege het unieke innovatie ecosysteem dat onze stad de afgelopen jaren heeft opgebouwd en de resultaten die daar mee zijn en worden geboekt, door de Europese Commissie uitgeroepen tot Innovation Capital of Europe 2016 – 2017. Het winnen van deze award is voor de Gemeente Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Amsterdam Smart City, Pakhuis de Zwijger en Waag Society reden geweest het initiatief te nemen tot de organisatie van een nieuw internationaal toonaangevend urban innovation festival in de zomer van 2018.

Gratis, extern reserveren
dinsdag 27 jun 2017, 17.00
Grote zaal