Creatieve Industrie

Laila Mubarak

In haar fotoboek 'Inner Life' brengt de documentairefotograaf met analoge portretseries lichaamstaal in beeld.
dinsdag 1 okt 2019, 00.00
di 1 okt 2019, 00.00
Studio

Wat kunnen we aflezen aan iemands lichaamstaal en kleine veranderingen in het gezicht en handen? Dat is wat Laila Mubarak fascineert. Haar onderwerp is vaak de jonge vrouw of man en levensgebeurtenissen die zij doormaken. Met haar camera dringt Laila door tot haar protagonisten. Haar werk van de afgelopen vijf jaar, dat o.a. te zien was in de OBA, Rightaboutnow Inc., Amsterdam en This Art Fair, is nu gebundeld in het boek 'Inner Life'. We gaan in gesprek over haar inspiratiebronnen, identiteit en de camera als middel om waar te nemen. Daarnaast wordt het boek officieel gelanceerd.

Documentaire fotograaf Laila Mubarak, afgestudeerd aan de KABK in 2016, focust zich in haar werk op jongeren, identiteit en brengt innerlijke processen in beeld door middel van analoge portretfotografie. De afgelopen vijf jaren legde ze met haar Hasselblad voornamelijk jongeren vast in haar studio. Dit werk komt nu samen in haar allereerste kunstenaarsboek ‘Inner Life’. In  Fotokroniek vertelt ze over de mensen die zij gedurende deze tijd voor haar lens heeft gehad. Over de verzameling van gezichten die zij heeft leren kennen, en de verhalen die de geportretteerden hebben blootgegeven. Wat maakt dat ze geïnteresseerd is in psychologie en menselijk gedrag? En wat ziet ze, als ze achter de camera staat?

Deze avond gaat Mubarak in op wat de onderwerpen en werkwijzen met elkaar gemeen hebben, wat duidelijk is geworden tijdens het maken van het boek. Grafisch ontwerper Rosan Dekker van Studio Hudson en Roelien Visscher schuiven aan om het beeld compleet te maken.

dinsdag 1 okt 2019, 00.00
Studio
Deze 48 mensen waren aanwezig