De Stad

Lachgaspatronen, wat kunnen we ermee?

Creatief oplossingen zoeken voor de negatieve effecten van het lachgasgebruik in Amsterdam Nieuw-West.
Gratis toegang
dinsdag 30 okt 2018, 16.00
di 30 okt 2018, 16.00
New Metropolis
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

Lachgas wordt steeds meer gebruikt onder jongeren. Niet alleen tijdens feesten als Koningsdag, maar ook in het alledaagse leven zie je dat steeds meer lachgaspatronen de straten vullen. Opvallend is de hoeveelheid patronen in Amsterdam Nieuw-west. In juli 2018 vond daarom al het programma 'Lachen geblazen' plaats waarin er met verschillende personen een dialoog was over het verschijnsel en milieuprobleem lachgas. Sinds 5 oktober toont New Metropolis ook de expositie 'Vollgasz' die onder andere de hoeveelheid van lachgaspatronen laat zien in Nieuw-West.

Thema
In de zesde editie van Jong Amsterdam gaan we met jongeren en verschillende professionals in gesprek over het milieuprobleem van lachgas. Vanuit het perspectief van onder andere een ondernemer, kunstenaar, politieagent en jongerenwerker werpen we korte blikken op het fenomeen lachgas. Wat voor effect hebben lachgaspatronen op het milieu? Welke oplossingen zijn er ? En wat kunnen we met de patronen doen?

Wij zorgen voor een hapje en een drankje!

Gratis toegang
dinsdag 30 okt 2018, 16.00
New Metropolis
Deze 5 mensen waren aanwezig