Creatieve Industrie
De Stad

Kunst voor en door de buurt

Wat kunnen we leren van aansprekende community art projecten?
woensdag 11 jun 2014, 20.00
wo 11 jun 2014, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Kunst kan een belangrijke rol spelen in het bij elkaar brengen van mensen en het behandelen van sociale vraagstukken. Zo kan kunst ook worden ingezet om de leefbaarheid van de buurt te verbeteren, kunst voor en door de buurt. Tijdens deze bijeenkomst zullen we kennis maken en in gesprek gaan met een aantal inspirerende community art projecten verspreid over het hele land, waaronder het Rotterdams Wijktheater en het Zidtheater uit Amsterdam.

Wat betekent community art nou eigenlijk? Wat doet het met je? En wat zijn de verschillende werkwijzen en manieren van benadering? Tijdens deze bijeenkomst gaan we hier aan de hand van de voorbeelden van wijktheaters dieper op in. Het Rotterdams wijktheater en het Zidtheater zullen beide een workshop geven om de deelnemers de kracht van community art zelf te laten voelen. Aan de hand van de voorbeelden gaan we dieper in op twee verschillende manieren van benadering van community art.

Buurtcommunities #5 is georganiseerd in samenwerking met de Indische Buurt Communities, Movisie en Kracht in NL.

Download hieronder het position paper: De maatschappelijke waarde van sociaal artistieke projecten waar onder andere Saskia van Grinsven (Movisie) en Sandra Trienekens (Urban Paradoxes) aan mee schreven.

woensdag 11 jun 2014, 20.00
IJ Zaal