Creatieve Industrie

Klaas Jan van der Weij

Een programma voor professionals uit de fotografie over ontwikkelingen in de industrie. Met o.a. Klaas Jan van der Weij en Bertien van Manen.
maandag 31 okt 2011, 20.00
ma 31 okt 2011, 20.00
Grote zaal

Tijdens deze zevende editie van De Donkere Kamer komt sportfotograaf Klaas Jan van der Weij vertellen over zijn favoriete camera en Johan de Vos heeft een mooie column voor ons geschreven. Theo Niekus (Report) en Peter Tijhuis (Pickle Magazine) leggen de voor- en nadelen uit van het uitgeven van een fototijdschrift in eigen beheer. Verder komt deze maand “Let’s sit down before we go” uit, het nieuwe boek van Bertien van Manen. In De Donkere Kamer komt zij hierover vertellen.

Caroline von Courten en Marcel Feil van Foam komen praten over de Talent Issue van Foam Magazine. En naar aanleiding van de expositie Gare du Nord in het Fotomuseum Den Haag, over Nederlandse fotografen in Parijs, hebben wij curator Wim van Sinderen te gast in het programma. Ook zijn er weer pitches: drie fotografen presenteren in drie minuten hun project. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ). Hieronder vind je meer informatie over de gasten.

Fofana © Bertien van Manen

Fofana © Bertien van Manen

© Johan de Vos

© Johan de Vos

REPORT #4 - © Theo Niekus

REPORT #4 – © Theo Niekus

Foam Talent