Creatieve Industrie

Jonna Bruinsma

Portretten en straatbeelden tonen hoe kleurrijk en divers de verschillende stadsdelen in Amsterdam zijn.
vrijdag 3 mei 2019, 16.00
vr 3 mei 2019, 16.00
Café

Als beeldmaker neemt de jonge fotograaf Jonna Bruinsma haar kijkers mee naar nieuwe werelden. Om die reden beweegt ze zich door alle stadsdelen van Amsterdam, de stad waar zij geboren is, en legt ze bewoners en straattaferelen vast. In deze verzameling werk laat zij de diversiteit van de stad Amsterdam zien.

© Jonna Bruinsma

Als fotograaf voelt Jonna Bruinsma een sterke interesse naar plekken die voor haar onbekend zijn. Deze plekken zoekt zij op en vanuit daar ontstaan ontmoetingen. Gefascineerd door mensen en de sociologische aspecten van hun culturen probeert zij zo dicht mogelijk op haar onderwerp te komen, deze een tijdlang te volgen en vervolgens op een pure manier naar buiten te brengen. Maatschappelijke thema’s komen vaak terug als onderwerp in haar werk. Haar doel als fotograaf is om iedereen bewust te maken van dingen die ze nog niet kennen. Zelf streeft zij er als maker naar om telkens weer een stukje van haar eigen wereldbeeld te verbreden. In deze expositie toont Jonna Bruinsma een overzicht van projecten die zij de afgelopen jaren in haar geboortestad Amsterdam heeft opgezet. In deze verzameling werk toont zij de diversiteit van de stad Amsterdam.

© Jonna Bruinsma

Jonna Bruinsma is student fotografie aan de HKU en is momenteel aan het afstuderen. Volg haar ook via haar Instagram. De expositie is te zien t/m eind mei in Pakhuis de Zwijger.