Creatieve Industrie

Job, Joris & Marieke ontmoet Zesbaans

Job, Joris & Marieke deelt werk, toont hun meest recente animatiefilm én neemt de Dutch Talenten van Zesbaans mee.
woensdag 21 dec 2016, 20.00
wo 21 dec 2016, 20.00
Grote zaal
Reageer

Dutch Masters is een serie waarin we iedere maand succesvolle creatieven en ondernemers van Nederlandse bodem uitnodigen. Eerder waren onder andere Paul Mijksenaar, Renny Ramakers, Joost Swarte en Erik Kessels te gast. Deze maand zijn Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw onze hoofdgasten. Samen runnen ze een studio voor animatie, illustratie, character design en muziek. Het drietal vertelt over hun inspiratiebronnen, carrièrekeuzes en nieuwste projecten. Iedere editie vragen we de Dutch Masters om de naam van een Dutch Talent om uit te nodigen. Deze keer is dat nieuwe media collectief Zesbaans. Bonus: de vertoning van Kop Op, de nieuwste film van Job, Joris en Marieke.

Job, Joris & Marieke

kop-op-posterOpgewekte verhalen met een donker randje en gek uitziende karakters waarmee je tóch kan meeleven; meet het werk van Job, Joris & Marieke. Sinds de oprichting van hun studio in 2007 zijn hun animaties, vaak schattig, grappig, poëtisch en soms verontrustend, ook buiten de landgrenzen geliefd. Zo werd hun korte film A Single Life in 2015 genomineerd voor een Academy Award® in de categorie best animated short en won hij sindsdien meer dan 30 internationale filmprijzen. Hoe bedenken ze hun karakters? Waar halen ze hun ideeën voor verhalen vandaan? Ze delen hun kennis en vertellen over de making-of van hun nieuwe jeugdfilm Kop Op, gemaakt in samenwerking met Viking Film voor de VPRO.

Zesbaans

zesbaans-drawingroomDit nieuwe media collectief maakt (bijna) alles, van exposities tot installaties, zolang het maar linkt aan technologie en interactiviteit. Sinds 2007 bundelt de groep freelancers krachten onder de naam Zesbaans en combineren ze hun skills om innovatieve projecten op te zetten. Recentelijk creëerden ze Out of Sight, een Virtual Reality (VR) experience die je meeneemt in de wereld van de negenjarige Lena en haar vader. Door in de hoofden van beide personages te kruipen volg je hun conversatie van dichtbij. Ze ontwierpen ook Waterwerk, een permanente interactieve installatie in een zwembad waarbij ze cumstom-made apps inzetten om interactie tussen bezoekers te stimuleren, en de 3D Virtual Reality experience Drawing Room iswm Jan Rothuizen. Het project won de IDFA DocLab Award voor Digital Storytelling in 2015. Hoe is hun liefde voor interactief design ontstaan en welke mogelijkheden zien ze voor de toekomst?

 

woensdag 21 dec 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 106 mensen waren aanwezig