Creatieve Industrie

Jimmy Nelson

Met Jimmy Nelson over zijn project 'Before They Pass Away', Jeroen Toirkens over zijn nieuwe boek en Franse fotografe Noémie Goudal.
maandag 13 jan 2014, 20.00
ma 13 jan 2014, 20.00
Grote zaal

Op maandagavond 13 januari 2014 vindt de negentiende editie van De Donkere Kamer plaats, een tweemaandelijks live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie. Tijdens deze eerste aflevering in het nieuwe jaar praten we met fotograaf Jimmy Nelson over zijn project Before They Pass Away en fotograaf Jeroen Toirkens komt vertellen over zijn nieuwe boek Solitude. De Franse fotografe Noémie Goudal wordt geïnterviewd over haar werk en we hebben fotografe Annie van Gemert te gast over haar nieuwe boek Schooluniformen. Verder komen de winnaars van de opdracht voor het Vrij Nederland Fotoverhaal kort vertellen wat ze gaan doen.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ).

Tijdens De Donkere Kamer staat de fotografie van nu centraal: het medium heeft de afgelopen 20 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Met name de opkomst van de digitale fotografie heeft veel veranderd, maar ook de manier van kijken naar foto’s en de plek die fotografie in de kunstwereld heeft verworven is anders geworden.