Creatieve Industrie

Jeroen van Erp ontmoet Anna Noyons

Jeroen van Erp (Fabrique) deelt zijn wijsheid en wijst Anna Noyons aan als Dutch Talent.
donderdag 20 okt 2016, 20.00
do 20 okt 2016, 20.00
Grote zaal
Reageer

Dutch Masters is een serie waarin we iedere maand succesvolle creatieven en ondernemers van Nederlandse bodem uitnodigen. Eerder waren onder andere Paul Mijksenaar, Renny Ramakers, Joost Swarte en Erik Kessels te gast. Deze maand is Jeroen van Erp, innovation strategist, mede-oprichter van strategisch ontwerpbureau Fabrique en hoogleraar Concept Design aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft, onze hoofdgast. Iedere editie vragen we de Dutch Master om de naam van een Dutch Talent. Jeroen heeft Anna Noyons, Chief Product Officer bij Peerby, uitgenodigd om het podium met hem te delen en te vertellen over haar werk.

Dutch Master: Jeroen van Erp

Jeroen van Erp studeerde af aan dezelfde faculteit waar hij nu werkzaam is als hoogleraar. Gelijk na zijn afstuderen in 1988 ging hij aan de slag als freelance ontwerper voor onder andere ING Bank en PTT. Om aan meer opdrachten te komen, start hij in 1992 samen met oud-studiegenoten René Bubberman en Theo Wolters ontwerpbureau Fabrique. Daar richt hij twee jaar later, in een tijd waar het wereldwijde web nog the next big thing in technology was en alle bestaande websites uit Europa nog op één A4tje pasten, als een van de eerste bureau’s een afdeling interactieve media op. Inmiddels is Fabrique uitgegroeid tot een full-service strategisch ontwerpbureau met vestigingen in Delft, Rotterdam en Amsterdam, waar design niet gaat om wat het is, maar om wat het veroorzaakt

Van 2012 – 2016 maakte Jeroen deel uit vFabriquean het Topteam Creatieve Industrie, omdat hij het belangrijk vindt verantwoordelijkheid te nemen voor de sector. Momenteel is hij voorzitter van Dutch Creative Council en zit hij in het bestuur van BNO,  de proeftuin voor innovatie Lab Vlieland én de Design & Emotion Society NL.

Wat is volgens hem de toekomst van design? Hoe gaat hij zelf te werk? Waarom zouden we studenten op moeten leiden tot discipline onafhankelijke ontwerpers en hoe realiseer je een kennisgedreven aanpak van ontwerpen?

Dutch Talent: Anna Noyons

Anna Noyons studeerde in 2009 af aan TU Delft, na een uitstap naar de Design Academy Eindhoven, en behaalde er haar Master Integrated Product Design & Sustainability. Na haar studie werkte ze onder de vlag Studio Anna Noyons aan verschillende projecten voor zowel grote klanten als start-ups in product design, grafisch ontwerp, identiteit, en zelfs ruimtelijk ontwerp en kostuums. Sinds 2013 is ze als Chief Product Officer betrokken bij deelplatform Peerby, waar ze verantwoordelijk is voor de strategie van het bedrijf, dat de gekozen strategie terug te zien is in het product en user experience, en stuurt ze het brand- en design team aan.

Naast haar werk bij Peerby, geeft ze lezingen over behaviour design, geeft ze jaarlijks les aan de TU Delft, en is ze betrokken bij de oprichting van Garage2020; een design driven innovatie lab met als ambitie de jeugdzorg in 2020 overbodig te maken door middel van nieuwe, slimme en schaalbare oplossingen. Anna is sinds 2013 mentor bij Startup-bootcamp Amsterdam, waar ze start-ups coached in hun productontwikkeling en -design.

donderdag 20 okt 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 94 mensen waren aanwezig