De Stad

Je bent wat je eet

Wat voor invloed heeft onze eetomgeving op onze gezondheid?
dinsdag 6 nov, 20.00
di 6 nov, 20.00
Studio
Reageer

Overal in Amsterdam word je verleid tot goedkoop, ongezond eten. Of je nou in het centrum, Oost of Nieuw-West woont, vanaf het moment dat je je huis uitstapt is het zaligmakende aanbod van snel, kant en klaar eten enorm. In hoeverre bepaalt waar je woont wat het aanbod is van (on)gezond eten, en wat zijn de gevolgen voor de gezondheid en sociale ongelijkheid van verschillende wijken?

Gezondere voeding, gezondere mensen

De impact van een stedelijke omgeving op de gezondheid van de inwoners is groot. Neem bijvoorbeeld Nieuw-West: uit onderzoek is gebleken dat de inwoners van deze Amsterdamse wijk ruim zes jaar korter leven dan in wijken binnen de ring. Gezondheid speelt hier een belangrijke rol in. En daarmee ook voedsel.

In sommige stadswijken is bijna één op de drie kinderen te zwaar, in andere maar één op de twintig. Mensen met minder geld, leven vaker ongezond. Maar geldgebrek verklaart niet alles. De stress die een laag inkomen oplevert en de overvloedige beschikbaarheid van fastfood en alcohol zijn evenzeer boosdoeners.

Op dinsdag 6 november willen we voedsel en gezondheid in de verschillende wijken bespreken en onderzoeken. Welke rol speelt de leefomgeving op het voedselaanbod? En hoe zorg je er voor dat informatie voor iedereen toegankelijk wordt? En hoe zorg je er voor dat gezondheid door de maag verbeterd kan worden?

dinsdag 6 nov, 20.00
Studio
Deze 77 mensen waren aanwezig