Creatieve Industrie

Jasper Slaghuis

Muziekkenner en -fanaat, multimuzikant, en aanvoerder van het Twents Songschrijvers Gilde.
vrijdag 8 jun, 18.00
vr 8 jun, 18.00
Café
Reageer

Jasper Slaghuis is muziekkenner en -fanaat, multimuzikant, en aanvoerder van het Twents Songschrijvers Gilde. Hij maakt muziek in zijn eentje en met band, onder eigen naam en als frontman van Yukka. Met Yukka bracht hij al 3 cd’s uit, trad op bij radio (o.a. Radio 2, 3FM) en tv (MTV, RTL4) en op velerlei podia en festivals. Hun laatste EP, Studio Moscow, is net uit.

Jasper maakt muziek vol verlangen en melancholie. Hij schreeuwt en fluistert, beweegt en ontroert. Muzikale helden die hij vereert en die hem beïnvloeden zijn Ani Difranco, Greg Dulli, Ben Folds, Ryan Adams en oude goden als Billy Joel, Prince en Led Zeppelin. Jasper is aanvoerder van het Twents Songschrijvers Gilde en werkte mee aan de in maart 2014 verschenen eerste E.P. van dit verbond. In november 2014 verscheen zijn eerste soloalbum, Bend, die bestempeld werd als ‘beste singer-songwriter album van 2014’.

Twee jaar later, in november 2016 verscheen Jaspers tweede soloalbum From the light of day to the dead of night, dat tot stand is gekomen met medewerking van bevriende muzikanten Arthur Adam en Tim van Doorn.