Creatieve Industrie

Jaap Biemans ontmoet Anna Kiosse

Het gezicht achter Coverjunkie en art-director van Volkskrant Magazine over zijn carrière, inspiratiebronnen en de kracht van beeld. Met Dutch talent Anna Kiosse.
woensdag 6 feb, 20.00
wo 6 feb, 20.00
Grote zaal

Tijdens Dutch Masters vertellen bekende Nederlandse creatieven, kunstenaars en ondernemers over hun vak, inspiratiebronnen en drijfveren. Eerder waren onder andere Joost Swarte, Conny Janssen, Paul Mijksenaar, Guillaume Schmidt, Erik Kessels en Barbara Stok te gast. De Dutch Master van deze editie is Jaap Biemans, prijswinnend artdirector van Volkskrant Magazine en de man achter het populaire Coverjunkie. Iedere editie vragen we de Dutch Master naar de naam van een Dutch Talent die we vervolgens ook uit nodigen. Deze keer is dat Anne Kiosse, allround creative en Creative Art Director bij Wieden&Kennedy.

Jaap Biemans studeerde grafisch ontwerpen aan de AKV | St. Joost. Hij werkte onder meer voor Margriet, Hollands Diep, Intermediair, de Volkskrant en Hard Gras. Met zijn werk won hij meerdere prijzen, waaronder Prix de C’oeuvre’s, SPD Awards, D&AD pencil, ADCN lampen en onlangs de Mercur Cover van het Jaar award voor Volkskrant magazine. Op zijn eigen blog Coverjunkie en via Instagram verzamelt hij covers van de mooiste magazines over de hele wereld en daarmee vertelt hij het verhaal van de evolutie die print media maakt in het tijdperk waar online de scepter lijkt te zwaaien.

Anna Kiosse

Art director, illustrator, fotograaf, uitvinder, piraat, storyteller, ‘and a really badass playful person‘ – wat is Anna niet? Na het behalen van haar master in Graphic Design, Art Direction & Commmunication aan de ABK Stuttgart, werkte ze o.a. voor bureau’s als Studio Orel, Büro Linientreu, en KesselsKramer. Tegenwoordig werkt ze als Creative Art Director bij Wieden&Kennedy. Ook startte ze haar eigen studio om te werken aan projecten voor zichzelf. Dat leverde onder meer illustraties, keramiek, coverdesigns en een boek op: The F***ing History of Swearing, een project dat uitliep op een gehele Swearing Collectie met zelfs een eigen audio tape. Omdat een potje keihard vloeken soms zó lekker kan zijn. @#$%&!!!

woensdag 6 feb, 20.00
Grote zaal
Deze 139 mensen waren aanwezig