Creatieve Industrie

Jaap Biemans

Het gezicht achter Coverjunkie en art-director van Volkskrant Magazine over zijn carrière, inspiratiebronnen en de kracht van beeld.
woensdag 6 feb, 20.00
wo 6 feb, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Tijdens Dutch Masters vertellen bekende Nederlandse creatieven, kunstenaars en ondernemers over hun vak, inspiratiebronnen en drijfveren. Eerder waren onder andere Joost Swarte, Conny Janssen, Paul Mijksenaar, Guillaume Schmidt, Erik Kessels en Barbara Stok te gast. De Dutch Master van deze editie is Jaap Biemans, prijswinnend artdirector van Volkskrant Magazine en de man achter het populaire Coverjunkie. Iedere editie vragen we de Dutch Master naar de naam van een Dutch Talent die we vervolgens ook uit nodigen. Wie dat deze keer is, is nog even een verrassing.

Jaap Biemans studeerde grafisch ontwerpen aan de AKV | St. Joost. Hij werkte onder meer voor Margriet, Hollands Diep, Intermediair, de Volkskrant en Hard Gras. Met zijn werk won hij meerdere prijzen, waaronder Prix de C’oeuvre’s, SPD Awards, D&AD pencil, ADCN lampen en onlangs de Mercur Cover van het Jaar award voor Volkskrant magazine. Op zijn eigen blog Coverjunkie en via Instagram verzamelt hij covers van de mooiste magazines over de hele wereld en daarmee vertelt hij het verhaal van de evolutie die print media maakt in het tijdperk waar online de scepter lijkt te zwaaien.

Meer informatie over dit programma en het talent dat Jaap meeneemt volgt.

woensdag 6 feb, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 23 mensen zijn aanwezig