Global Trends

Islamofobie Exposed

Met o.m. So Roustayar, Tayfun Balçik, Sheher Khan en Ibtissam Abaaziz.
donderdag 24 mei 2018, 20.00
do 24 mei 2018, 20.00
IJ Zaal
Reageer

In maart 2018 verscheen er op de publieke omroep een commercial van de PVV waarin angst en haat werd gezaaid richting de islam. Hiermee lijkt islamofobie zich steeds verder te normaliseren binnen de Nederlandse samenleving. Wat zijn de gevolgen van deze normalisering, niet alleen voor moslims, maar ook voor de bredere samenleving? Hierover gaan we in gesprek met organisaties en experts over de consequenties van islamofobie, de mechanismes en zoeken we naar antwoorden.

Eet je mee? Iftar maaltijd na afloop (21.50 uur)

Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Op 24 mei begint dit om 21.50 uur én ook bij ons in het cafe. Er wordt gezorgd voor een ‘Iftar complet’, met o.a. melk, dadels, harira, tajines en baklava. Wil jij deze maaltijd ook meemaken? Koop dan via deze link je kaartje. De maaltijd kost 17,50 euro. Inclusief bijbehorende drankjes. 

Consquenties van islamofobie
Een groot probleem is dat er vaak gepraat wordt 
over maar niet met de verschillende gemeenschappen die getroffen worden door islamofobie. Wat zijn de consequenties van islamofobie voor lokale verhoudingen tussen burgers? Wat is het effect van de dagelijkse berichtgeving in de media voor moslims? Hoe beïnvloedt dit etnisch profileren, migratiebeleid en arbeidsmarktdiscriminatie? En hoe beïnvloeden de geopolitieke ontwikkelingen verdere stigma’s over moslims? Doel van deze bijeenkomst is om te identificeren welke onderwerpen en ontwikkelingen belangrijk zijn rondom islamofobie en om gezamenlijk tot nieuwe antwoorden te komen.

 

donderdag 24 mei 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 76 mensen waren aanwezig