Creatieve Industrie

Interrogations

Lezing over fotografieprojecten met Donald Weber en Teun van der Heijden. VergrootTag personen
woensdag 9 mei 2012, 20.00
wo 9 mei 2012, 20.00
Grote zaal

Topfotograaf Donald Weber en topontwerper Teun van der Heijden vertellen hoe je door goede samenwerking tot een prijswinnend fotoboek komt. Hoe regel je geld en mogelijkheden om je project op te zetten, uit te voeren en tot een succesvol eindresultaat te brengen?

Donald Weber, werkzaam bij VII in New York, won de 1e prijs bij World Press Photo met de serieInterrogations. Voorheen werkzaam als architect bij bureau OMA van Rem Koolhaas, werkt hij tegenwoordig als fotograaf aan langdurige, grotendeels zelf gefinancierde projecten. Zijn werk verscheen in internationale bladen als Der Spiegel, Newsweek, New York Times Magazine, Rolling Stone en Time en is wereldwijd te vinden in galeries en musea. Twee keer per jaar geeft hij een workshop over succesvolGrant writing waarbij deelnemers leren succesvol fondsen te werven. Het boek Interrogations verscheen in 2012 bij http://www.schiltpublishing.com en werd ontworpen in samenwerking met Teun van der Heijden.

Teun van der Heijden is een vooraanstaand ontwerper van fotoboeken die vanuit zijn Amsterdamse bureau Heijdens Karwei onder andere werkt voor World Press Photo, FotoFestival Naarden en Amnesty International. In samenwerking met gerenommeerde fotografen als Kadir van Lohuizen en Stanley Greene won hij tal van internationale prijzen.