Instagrammable & foodstyles

Met Mariken de Ruiter en Marie-Sophie Wigbers.
Gratis, extern reserveren
vrijdag 14 dec 2018, 19.30
vr 14 dec 2018, 19.30
Studio

Helemaal nieuw is het natuurlijk niet: vanuit een concept een handeltje opzetten. Maar Instagram lijkt het naar een ander niveau te trekken. Mariken de Ruiter (Designlab) vertelt over de ontdekkingen die zij deed over het Instagram-vriendelijk maken van concepten. Ook komt foodstyliste Marie-Sophie Wigbers langs om over haar vak en de verhouding met Instagram te spreken.

Alle fotografen, designers, stylisten of event organisatoren, artiesten, vormgevers, projectmanagers, art directors, marketeers, online en media strategen en curatoren en creatieven, freelance of niet, zullen iets van #Insta vinden, of er mee moeten.

Andere media zoeken eveneens hun publiek op door Instagram te volle te benutten. De NOS bijvoorbeeld heeft een speciale redactie voor jongeren (@NOSstories en @NOSop3) die dagelijks actief zijn.

Maar Instagram roept ook de vraag op of het wenselijk is dat marketing strategie belangrijker wordt dan het daadwerkelijke product?

Hoe kan het dat de wetten van Instagram winkels en restaurants ‘over de top gestileerd’ inrichten? En gebruik jij Instagram voor je business? Wat zijn jouw ervaringen, tips of voorbeelden? Wat zijn jouw favoriete beelden, hashtags en emoji’s?

Food is hip en happening

Marie-Sophie Wigbers is vier jaar geleden begonnen als freelance foodstylist (https://www.mariesophiewigbers.nl/) en heeft Food Design & Innovation gestudeerd. Daardoor heeft ze veel kennis van het ontstaan van producten, concepten en processen. Deze kennis zet zij in bij haar werk als foodstylist. Alles wat ze doet met eten draait om het perfecte plaatje: van het ontwikkelen van een recept tot het koken van het uiteindelijke gerecht.

In haar presentatie gaat ze dieper in op de vraag hoe foodstyling in de praktijk werkt en hoe professionele foodfotografie en sociale media elkaar beïnvloeden. Ook op dit terrein is Instagram een centrale speler geworden.

#food #insta #instagram #marketing #design #emoji #hashtag #business #selling #whatever #yourstyle

Inloop vanaf 19:00 uur, start programma 19:30 uur

Gratis, extern reserveren
vrijdag 14 dec 2018, 19.30
Studio