Creatieve Industrie

Information design

Met o.a. Catalogtree, Schwandt Infographics, CLEVER°FRANKE en Roel Stavorinus
donderdag 23 jun 2016, 20.00
do 23 jun 2016, 20.00
Grote zaal
Reageer

Voor de zevende maal organiseert Dutch Design Daily in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een live avond over Dutch Design waarin een greep wordt gedaan uit het archief van het online platform. Dit keer presenteren we een aantal ontwerpers gespecialiseerd in datavisualisatie.

Catalogtree

Catalogtree is een multidisciplinaire design studio uit Arnhem. Opgericht in 2001 door Daniel Gross en Joris Maltha die elkaar leerden kennen in de Werkplaats Typografie. Ze werken zowel in opdracht als aan zelf geïnitieerde projecten. Beiden zijn geïnteresseerd in zelforganiserende systemen en geloven in ‘Form Equals Behaviour’. Experimentele tool-making, programmering, typografie en de visualisatie van kwantitatieve gegevens zijn onderdeel van hun dagelijkse routine.

Schwandt Infographics

Karin Schwandt bijt zich het liefst vast in ingewikkelde onderwerpen. Door veel vragen te stellen en actief mee te denken over de inhoudelijke boodschap probeert zij complexe informatie inzichtelijk te maken. Dat gebeurd door middel van infographics, datavisualisaties, procesvisualisaties, animaties, interactieve visualisaties. Op creatief vlak heeft Karin een adviserende rol en ligt de lat altijd hoog. Het eindresultaat moet verrassende, heldere en aantrekkelijke visualisaties opleveren.

CLEVER°FRANKE

CLEVER°FRANKE is een interactief design bureau gericht op informatie en data visualisatie. Ze combineren strategie, ontwerp en technologie om ‘data driven tools’ te creëren die gegevens visueel om kunnen zetten naar krachtige en relevante informatie.

Roel Stavorinus (Column)

Roel is specialist op het gebied van organisatie identiteit en designmanagement. Hij werkt veel in opdracht voor opdrachtgevers maar ook steeds vaker voor ontwerpers. Roel wordt gedreven door ontwikkeling. In alle projecten staat de organisatie identiteit centraal. Dat is het vertrekpunt, dat vormt het fundament. Projecten leiden tot ervaringen en inzichten. Hij vindt het belangrijk om die inzichten door te geven. Enerzijds door artikelen te publiceren in BNO Vormberichten en op het online platform Molblog. En anderzijds door regelmatig les te geven op de Avans Hogeschool, de Fontys Hogeschool en bij EURIB.

Studio AIRPORT

Studio AIRPORT is een jong Nederlands designbureau. Door artistiek grafisch ontwerp te combineren met de digitale wereld creëren we bijzondere visuele verhalen. Vanaf de oprichting van de studio wilde we werk maken dat er toe doet en beklijft bij de kijker.

Of we nu een visuele identiteit, video of website maken… het doel is altijd om het gangbare te overstijgen en het publiek te verassen. Los van een specifieke stijl of discipline is het meer onze visie die je terugziet in ons werk.

donderdag 23 jun 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 114 mensen waren aanwezig