Creatieve Industrie
De Stad

Informatiebijeenkomst Java-eiland bewoners

Hoe kunnen de bewoners deelnemen aan het 'Off-grid' Urban Campus-project?
donderdag 2 jul 2015, 20.00
do 2 jul 2015, 20.00
IJ Zaal

De Kop van het Java-eiland zal de eerste helft van 2016 in het teken staan van de culturele invulling van het EU2016 Nederlands voorzitterschap. Op het terrein zal een tijdelijke 'Off-grid' Urban Campus worden gerealiseerd, waarin we afscheid nemen van de oude systemen van de stad en we een off-grid, zelfvoorzienend en circulair gebied neerzetten. Op deze avond gaan we in gesprek over hoe de bewoners van het Java-eiland kunnen deelnemen aan het 'Off-grid' Urban Campus-project.

Van januari t/m juni 2016 vinden op het Marine-terrein aan de Kattenburgerstraat een aantal informele EU-ministerraden en dagelijks ambtelijke EU-vergaderingen plaats. In totaal over de eerste helft van 2016 met circa 25.000 deelnemers. Parallel aan deze officiële vergaderingen vindt er in de stad een cultureel programma plaats met de naam Europe by People. Naast een officiële opening met vuurwerk en videomapping op EYE op 1 januari, zullen er drie grote culturele projecten worden gerealiseerd:

1) Wall of Imagination – illustratoren, cartoonisten, beeldend kunstenaars, streetartists e.a. geven op de muur die de Kattenburgerstraat van het Marine-terrein scheid reflecteren met hun artistieke kwaliteiten op het Europa van nu.

2) Creative Campus – ontwerpers, kunstenaars, techneuten, wetenschappers en studenten realiseren in 12 weken tijd van maart t/m juni een tijdelijke ‘off-grid’ campus waar de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd worden onderzocht en waar innovatieve oplossingen op het gebied van klimaat, water, energie, voedsel, grondstoffen, infrastructuur, big data, democratie, groen, zorg en gezondheid in de stad worden ontwikkeld en getoond.

3) On Stage – met name in de maand juni zullen op diverse plekken in de stad EU-gerelateerde voorstellingen en exposities plaatsvinden in samenwerking met onder andere het Over het IJ Festival, Holland Festival, Stadsschouwburg, Frascati, ITS Theaterschool Festival en vele anderen.

Kom naar deze informatiebijeenkomst en ga met ons in gesprek over hoe de bewoners van het Java-eiland kunnen deelnemen aan het ‘Off-grid’ Urban Campus-project. Ook informeert Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger, je graag over het bovenstaande culturele programma.

donderdag 2 jul 2015, 20.00
IJ Zaal
Deze 7 mensen waren aanwezig