Global Trends

In Limbo Embassy

Reizende ambassade voor vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden tussen wal en schip.
donderdag 10 sep 2015, 17.00
do 10 sep 2015, 17.00
Plein

Geen asiel gekregen en ook niet terug kunnen gaan naar je eigen land. Dit overkwam Tulu uit Ethiopië. Vier jaar geleden vluchtte hij naar Nederland en vroeg hij asiel aan. Deze aanvraag werd afgewezen, maar omdat het te gevaarlijk voor hem is om terug te keren naar Ethiopië kon hij ook niet terug. Hij belandde tussen wal en schip. Vier jaar later is Tulu nog in Nederland en is hij ambassadeur voor In Limbo Embassy, een project dat het vraagstuk rondom asielzoekers onder de aandacht wil brengen.

Je kunt van 17.00 – 20.00 uur terecht bij de ambassade.

In Limbo Embassy is in het leven geroepen voor mensen zoals Tulu. Het project wil mensen bewust maken van de kwestie en uitnodigen om mee te denken met de vluchtelingen zélf. Dit zal gebeuren in een mobiele ambassade die naar diverse plekken in Nederland zal reizen. Buurtbewoners, ambtenaren en toevallige voorbijgangers worden uitgenodigd voor een gelijkwaardige dialoog, debat en culturele uitwisseling met de vluchtelingen. Van 7 tot en met 10 september staat de ambassade bij ons op het plein.

Leven in limbo

Leven in limbo

Om de verbouwing van de ambassade, de promotiecampagne, het transport van de ambassade en de reis en verblijfskosten van de ambassadeurs te financieren, is In Limbo Embassy een crowdfunding campagne gestart op voordekunst.

In Limbo Embassy

In Limbo Embassy