Global Trends

De staat van Irak

Sakir Khader gaat in gesprek met oa Thomas Erdbrink en Laila al-Zwaini over het Irak van nu, de wederopbouw en de spanningen tussen Iran en de VS.
vrijdag 24 jan, 20.00
vr 24 jan, 20.00
IJ Zaal

Journalist en documentairemaker Sakir Khader reisde begin 2019 af naar Irak om daar de staat van het land na meer dan 30 jaar oorlog te verslaan. In de serie ‘De puinhopen van Irak’ die de VPRO in samenwerking met VICE Studios maakte, brengt Sakir Khader het Irak in beeld dat we niet in het nieuws te zien krijgen. Hij laat zien hoe de Irakezen langzaam aan hun land opnieuw vormgeven nu het IS-kalifaat niet langer een gevaar lijkt te vormen. Inmiddels zorgen recente spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten, die zich deels uiten op Iraaks grondgebied, echter voor een grote kans op nieuw conflict. Hoe kijken Sakir en andere Midden-Oosten experts naar de recente ontwikkelingen en wat die betekenen voor Irak en andere landen in het Midden-Oosten?

Je kijkt de afleveringen van ‘De puinhopen in Irak’ vanaf 9 januari op NPO 2.

Voor een analyse van de gebeurtenissen de afgelopen weken, kan je deze podcast van NRC Vandaag luisteren: ‘De gevaarlijke driehoek Iran, Amerika en Irak’.

vrijdag 24 jan, 20.00
IJ Zaal
Deze 160 mensen waren aanwezig