De Stad
IMBY Meet Up #1

Vrienden maken in de grote stad

Een open gesprek over nieuwkomers, vriendschap en de grote stad met IN MY BACKYARD (IMBY), eten en muziek van Orchestre Partout.
vrijdag 14 jun, 18.00
vr 14 jun, 18.00
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

IMBY brengt statushouders – vluchtelingen met een verblijfsvergunning - die nieuw zijn in Amsterdam in contact met hun Nederlandse buurtgenoten. IMBY heeft dertien buurtgroepen in Amsterdam, waaronder twee in Nieuw-West. Binnen deze groepen ontmoeten mensen elkaar en zoeken samen naar een prettige manier om samen te leven in de grote stad.

Deze avond praten we over verschillende manieren van vrienden maken, contact onderhouden, privacy en onafhankelijkheid vs het belang van sociale verbondenheid. Het programma is ook toegankelijk voor niet-IMBY-leden. Met het bord op schoot praten we met elkaar, dus neem iets te eten mee (wij zorgen voor drankjes) en kom bijtijds!

De deur gaat om 18.00 uur open en het programma begint om 18.30 uur.

Over Orchestre Partout
Orchestre Partout is een band die bestaat uit nieuwkomers. Het is niet alleen een band. Het is een collectieve energie en een grote vriendenkring. Het is het idee, de gedachte, de beweging dat hen bindt. De bandleden spelen de muziek die ze zelf aandragen, gezongen in hun moerstaal. Ze zingen in Farsi, Dari, Uyghur, Arabisch en vele andere talen. Zowel de bezetting als het repertoire is continu in beweging, waardoor het ensemble in zekere zin altijd een actuele afspiegeling is van wat er gaande is in de wereld.

Over IMBY
IN MY BACKYARD (IMBY) is in de zomer van 2017 opgericht omdat de oprichters zagen dat het voor statushouders – vluchtelingen met een verblijfsvergunning – die net nieuw in Amsterdam zijn moeilijk is om met Nederlanders in contact komen. Met hun dertien buurtgroepen in Amsterdam, waaronder twee in Nieuw-West, brengen ze deze groepen samen. In de buurtgroepen ontmoeten mensen elkaar en zoeken samen naar een prettige manier om samen te leven in de grote stad.

vrijdag 14 jun, 18.00
New Metropolis NW
Deze 9 mensen waren aanwezig