I’M Body Positive

Hoe voel jij je in je lichaam?
dinsdag 18 feb, 19.00
di 18 feb, 19.00
New Metropolis ZO
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Dit programma is in New Metropolis Zuidoost.

Body positivity is tegenwoordig een populaire en veelgebruikte term op social media, maar wordt tot op heden vooral gelinkt aan vollere vrouwen. Met verschillende sprekers kijken we naar de invloed van social media, fat activism, verschillen in de kijk op schoonheid vanuit verschillende culturen, de sportschool en hoe wij samen als nieuwe generatie voor verandering binnen onze denkwijze rondom het lichaam kunnen zorgen. Want uiteindelijk gaat dit onderwerp iedereen aan.

  • Expo + inloop: 19:00-19:30
  • Gesprek: 19:30-20:30
  • Borrel + photobooth: 20:30-21:00

Sarah Notenboom (moderator)
Oprichter en ontwerper van Sarah’s Sweeties, onderbroeken met pijpjes ontworpen om schurende bovenbenen op te lossen, maat 38 t/m 60. Sarah zet zich in voor een positieve beeldvorming over en zelfacceptatie en emancipatie van dikke mensen en een meer diverse representatie van deze groep in alle leeftijden en huidskleuren in de media.

Eva Rillen
Haar Instagram account IAMSELLF staat volledig in het teken van body positivity. Met haar foto’s laat zij een natuurlijk beeld zien van haar schoonheid en dat je jezelf moet accepteren. Ze geeft mensen een positieve boost met haar teksten en verhalen en probeert zo mensen te beïnvloeden om meer van jezelf te houden en jezelf meer te accepteren.

Berfin Yurkadul
Tijdens haar onderzoek heeft ze zich heeft gespecialiseerd in de relatie tussen schoonheidsidealen en ras in Londen. Hieruit is er niet per definitie gekeken naar wat verschillende “groepen” mooi vinden, maar hoe er door, onder andere, de komst van sociale media een gedeeld beeld is over wat als een “mooi” uiterlijk wordt gezien. Hieruit is gebleken dat dit voor mensen in hoge mate bepaald wordt door ideeën over ras die relevant zijn binnen een specifieke context.

Youssef Swelem
Nadat hij rond zijn 19e onzeker en ongezond door het leven ging kwam hij na een diepte punt tot een omslag en vond zijn uitlaatklep binnen de fitnesswereld. Door de resultaten die hij boekte ging hij beter in zijn vel zitten en had hij weer energie op het leven op te pakken. Gedurende de jaren heeft hij veel kennis opgedaan en wilt hij een boodschap meegeven aan jongeren en kinderen. De boodschap is met name dat het belangrijk is dat je bewust moet luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en dat je iemand kan leren zowel mentaal als fysiek te groeien en sterker te worden.

Marissa van der Sluis
Psycholoog en docent Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze oprichter van De Podcastpsycholoog, een podcast waarin elke aflevering een belangrijk psychologisch thema wordt besproken en praktische tips worden gegeven. Marissa ziet in haar dagelijkse praktijk veel mensen met een negatief zelf- en lichaamsbeeld en probeert ze te helpen om met meer liefde en compassie naar zichzelf te kijken.

dinsdag 18 feb, 19.00
New Metropolis ZO
Deze 54 mensen waren aanwezig