Creatieve Industrie
Platform Fotojournalistiek

Ilvy Njiokiktjien en Elles van Gelder

Over de ontwikkeling van de fotojournalistiek en het online verhalen vertellen.
Toegang vanaf € 5.00
dinsdag 16 feb 2016, 20.00
di 16 feb 2016, 20.00
IJ Zaal

Fotograaf Ilvy Njiokiktjien (eerste Fotograaf des Vaderlands) en videograaf Elles van Gelder hebben samen een multimediale productiestudio en vertellen verhalen in foto’s, video, tekst en audio. Het resultaat zijn korte documentaires die online worden gepubliceerd.

Voor het project One carefree night brachten Van Gelder en Njiokiktjien de afgelopen jaren tijd door in de wijk Manenberg in Kaapstad waar kinderen niet veilig naar school kunnen lopen omdat de kogels er letterlijk door de straten vliegen. Een klein groepje jongeren gaat met gevaar voor eigen leven toch naar school. Het is hun enige hoop op een betere toekomst en ze kijken uit naar hun beloning: een sprookjesachtig bal voor alle eindexamenkandidaten.

Deze avond praten ze over de ontwikkeling van de fotojournalistiek en het online verhalen vertellen. Ze geven ook een kijkje in hun eigen keuken met de verhalen die ze zelf hebben geproduceerd waaronder het prijswinnende project Afrikanerbloed. Wat werkt en wat werkt niet? Ze delen tips en valkuilen.

Elles en Ilvy werken samen onder de naam FROG IN A TENT. Voor hun multimediale producties wonnen ze onder meer de World Press Photo Multimedia Award, The Picture of the Year International (POYI) en de Lumix Multimedia Award. Ilvy won in 2014 de Zilveren Camera voor een foto die ze maakte van de begrafenis van Nelson Mandela. Ze werken onder meer voor Time Magazine, The New York Times en Huffington Post.

€5 entree, gratis voor leden van DuPho en NVJ (gelieve ledenpas tonen bij binnenkomst)

Toegang vanaf € 5.00
dinsdag 16 feb 2016, 20.00
IJ Zaal
Deze 149 mensen waren aanwezig