De Stad

IJbaan Amsterdam

Ei aan het IJ laat zien dat een 100% elektrische kabelbaan over het IJ mogelijk is.
maandag 12 dec 2016, 19.30
ma 12 dec 2016, 19.30
IJ Zaal

Ei aan het IJ laat zien dat een 100% elektrische kabelbaan in Amsterdam mogelijk is. Deze IJbaan verbindt vervoersnetwerken en stadsdelen, op een duurzame en innovatieve manier. In samenwerking met met ingenieursbureau Arcadis, presenteert Stichting IJbaan de resultaten van het eerste haalbaarheidsonderzoek naar dit idee van het Amsterdamse initiatief Ei aan het IJ. Tevens spreekt Maurits Groen over het belang van duurzame innovatie bij stadsontwikkeling. Harm Wassink en Lars van Hoften van architectenbureau UNStudio, geven hun visie op de verbinding tussen infrastructurele en stedenbouwkundige ontwikkelingen in Amsterdam.

In juni 2015 zijn verschillende plannen gepresenteerd om betere verkeersverbindingen voor Amsterdam te creëren. Ei aan het IJ was één van die plannen, opgezet door Bas Dekker en Willem Wessels. Samen met Arcadis is een haalbaarheidsonderzoek gedaan, welke is bekostigd door middel van crowdfunding en een bijdrage van stadsdelen Noord, West en Oost.

UNStudio

Samen met Goudappel Coffeng , Geophy  en 2getthere werkt UNStudio aan een studie naar hoe infrastructurele en stedenbouwkundige ontwikkelingen rond de Amsterdamse ringweg A10 beter met elkaar kunnen worden geïntegreerd.

Maurits Groen

Maurits is communicatieadviseur, activist en ondernemer die zich bezighoudt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken. Maurits is bekend als pleitbezorger voor duurzaamheid, initiatiefnemer van duurzame coalities en oprichter van bedrijven zoals Waka Waka. In 2015 stond hij op de eerste plaats in de Duurzame 100 van het Dagblad Trouw.

Zweef als eerste over het IJ

Wil jij straks als eerste over het IJ zweven? Steun het crowdfundingsproject. Naast tickets voor een ritje zal ook jouw naam vereeuwigd worden op de kabelbaan, als die er uiteindelijk komt.

ij

maandag 12 dec 2016, 19.30
IJ Zaal
Deze 81 mensen waren aanwezig