Creatieve Industrie

Iedereen is er

Marjory Haringa portretteert positieve blikverruimers die op een bijzondere manier bijdragen aan hedendaagse uitdagingen.
vrijdag 7 jun 2019, 16.00
vr 7 jun 2019, 16.00
Café

De wereld kent grote uitdagingen op het gebied van milieu, voedsel en integratie. In de serie ‘Iedereen is er’ portretteert fotograaf Marjory Haringa groepen die op een bijzondere manier invulling geven aan de aanpak van deze uitdagingen. Door voor elkaar te koken, voedsel dat anders zou worden weggegooid te redden of spullen te hergebruiken, gaan ze met elkaar het gesprek aan. Bij de initiatieven uit deze serie zoeken mensen elkaar op, wisselen ze ideeën uit en brengen ze idealisme in de praktijk.

Met haar beelden wil Marjory een bewustwordingsproces in gang zetten. Ze wil mensen kennis laten maken met de initiatieven die genomen worden, met de mooie avonturen en de plekken en groepen die innovatieve projecten opzetten.

Ze studeerde in 2018 af met dit project  aan de Fotoacademie in Amsterdam en is zich sindsdien als fotograaf steeds meer gaan specialiseren in groepsportretten. Misschien wel omdat ze zich zelf graag tussen de mensen bevindt. De onderlinge contacten en de verschillende opvattingen werken inspirerend en zorgen voor nieuwe perspectieven op hedendaagse uitdagingen.

De expositie wordt officieel geopend op 7 juni, 16.00-18.00. Entree is gratis. De expositie is t/m mid juli te bezoeken in het café van Pakhuis de Zwijger.