Global Trends
IDFA x PdZ

IDFA on Stage: Again – Live

Wanneer verwordt heldhaftig ingrijpen tot eigenrichting?
Toegang vanaf € 11.50
vrijdag 22 nov, 19.30
vr 22 nov, 19.30
Grote zaal

Voor IDFA on Stage bewerkte regisseur Mario Pfeifer zijn project 'Again' (dat als film ook op het festival te zien is) tot een live evenement. In het middelpunt van het drama staat de 21-jarige Schabas Saleh Al-Aziz, die op 21 mei 2016 door vier mannen een Duitse supermarkt wordt uitgesleept, tegen de grond wordt gewerkt en aan een boom wordt vastgebonden. Aanleiding voor dit ingrijpen is het feit dat Al-Aziz steeds in discussie ging met een kassière, bij wie hij een defecte telefoonkaart had gekocht.

Het blijkt dat Al-Aziz een half jaar eerder naar Duitsland is gekomen via de 4.000 kilometer lange ‘Balkanroute’ vanuit Koerdisch Irak. In Duitsland hoopt hij hulp te krijgen voor zijn epileptische aandoening, maar hij wordt door alle instanties in de steek gelaten.

Videoschermen boven het toneel tonen ook interviews met getuigen voor de rechtszaak, en nieuwsfragmenten die de context van raciale spanningen in de achtergestelde, leeggelopen voormalige DDR schetsen. Met ieder nieuw feit dat boven tafel komt, doemen ook andere vragen op over de actie van de zelfbenoemde burgerwacht. Wat zou jij doen? En wanneer verwordt heldhaftig ingrijpen tot eigenrichting?

Toegang vanaf € 11.50
vrijdag 22 nov, 19.30
Grote zaal
Bestel kaartjes