De Stad

Ice Ice Baby

Wat is er nu lekkerder dan een koel ijsje als het warm is? We praten met ijsmakers en ijsprofessoren in deze ijskoude show.
Toegang vanaf € 5
dinsdag 6 jun 2017, 19.30
di 6 jun 2017, 19.30
IJ Zaal

Sorbet, waterijs of dubbellikker: als het warm is komen de ijsjes uit de ijskast. Maar waarom eten we ijs? Sinds wanneer doen we dat? En wat zit er in al die ijsjes die we de hele zomer naar binnen likken? Is het invriezen van producten wel duurzaam? Een lekker fris onderwerp voor de laatste Als Warme Broodjes voor de zomervakantie.

Aan de Keukentafel

  • Charlotte Kleyn is voedselhistorica en gaat met Wilbert in gesprek over de geschiedenis van ijs. Want waarom eten we bevroren producten? En hoe lang doen we dat al?
  • Tjebbe Onnes is Category Manager Diepvries bij Albert Heijn. De belangrijkste diepvries-productgroep is ijs. Hoe koopt hij ijs in? Wat eet de Nederlander? En welke rol speelt duurzaamheid in het vriesvak?
  • Professor Grunschnabel maakt naar eigen zeggen “natuurlijk, plantaardig ijs”. Pepijn Ornstein is de Woordvoerder van de Professor. Eten we meer en meer veganistisch ijs? En is het gezonder, of gewoon lekkerder?
  • Gerard Mul van Sonneclaer ijs maakt samen met zijn ouders op de boerderij ijs van de melk van hun koeien. Dat doen ze al 15 jaar. Hoe werkt zo’n korte keten? En hoe smaakt ijs van verse melk?

De Food Battle

Tijdens deze editie van de Food Battle gaan twee ijsmakers met elkaar de strijd aan en proberen jou te overtuigen van hun idee. Op de boerderij van zijn ouders, Boerderij Hartstocht, maakt Tim den Hartog Hartstocht ijs, biologisch ijs gemaakt van verse melk van eigen koeien. David Hoppenbrouwers volgde in 2012 volgde zijn hart naar Bologna om bij dé beste ijsacademie ter wereld de opleiding tot ijsmeester te volgen en zich te verdiepen in het maken van ambachtelijk ijs. Nu heeft hij in Gouda een eigen ijswinkel: David’s Gelato.

De Persoonlijke Noot

Niet Peter Buurman, maar Jordi Lammers levert de persoonlijke noot. Jordi dicht, schrijft, houdt van yoghurtijs en zijn lievelingsfruit is de appel.

Toegang vanaf € 5
dinsdag 6 jun 2017, 19.30
IJ Zaal
Deze 35 mensen waren aanwezig