Global Trends

Human rights defenders from the lost generation

In gesprek met jonge mensenrechtenactivisten die het opnemen voor de lost generation in hun land.
This event is in English
Tuesday 5 Apr 2016, 20.00
di 5 apr 2016, 20.00
IJ Zaal
Comment

De Dissident is een wervelende talkshow over mensenrechten met uiteenlopende en zeer uitgesproken sprekers uit binnen- en buitenland. De vierde editie staat in het teken van ‘the lost generation van de 21e eeuw’.

 A generation born tired, disillusioned, deprived of stability

Zo worden de huidige 30’ers omschreven. Het gaat om een universeel verschijnsel dat tot de grootste problemen van de 21e eeuw wordt gerekend.

In deze aflevering van ‘de Dissident’ praten wij met jonge mensenrechtenactivisten die het opnemen voor de lost generation in hun land. Jongeren die zich proberen te ontwikkelen terwijl zij met enorme uitdagingen worden geconfronteerd: een steeds verdere inperking van vrijheden, werkloosheid, geloofsstrijd, homohaat. Of, zoals in veel gevallen, een combinatie van al deze aspecten.

Faten BushehriFaten Bushehri is een journalist en mensenrechtenactiviste uit Bahrein en board member van de European-Bahraini Organisation for Human Rights. Haar familie is herhaaldelijk bedreigd, gemarteld en meerdere familieleden zitten vast – tijdelijk of levenslang – wegens hun mensenrechtenactiviteiten.

 

 

Kayode Gomes is oprichter van ‘Love Planet  Kayode GomesInternational Foundation‘, een NGO die zich hardmaakt voor de rechten van kwetsbare individuen in Nigeria op het gebied van gezondheid, educatie, empowerment en sociaal welzijn. Momenteel is hij projectmanager van een HIV-interventieproject dat zich richt op de LGBTI-community. Hij verblijft tijdelijk in Amsterdam in het kader van het Shelter City programma.

We verwachten de komende dagen nog andere boeiende sprekers aan te kondigen.

De voertaal is Engels.

This event is in English
Tuesday 5 Apr 2016, 20.00
IJ Zaal
These 10 people attended