Global Trends
A film by Ai Weiwei

Human Flow

Extra voorstelling op 26 oktober. De wereldwijde vluchtelingencrisis gezien door de ogen van kunstenaar Ai Weiwei.
This event is in English
Wednesday 24 Oct, 20.00
wo 24 okt, 20.00
Grote zaal
Comment

De wereldwijde vluchtelingencrisis gezien door de ogen van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei, die met 25 camerateams in meer dan twintig landen filmde. Het levert soms surrealistische taferelen op; tentenkampen tussen de spoorrails waar Griekse treinen toeterend doorheen rijden; vanaf grote hoogte gefilmde, perfect symmetrische rijen tenten waartussen stipjes als mieren bewegen en groepen volledig in het wit geklede Afrikanen in Italië, die eerder weggelopen lijken uit een kunstproject dan een oorlogsgebied.

Let op, vanwege grote belangstelling is er een extra vertoning van Human Flow op vrijdag 26 oktober. Reserveer een plekje via de programmapagina.

 

 

De Chinese kunstenaar maakt niet alleen de amper te bevatten omvang van het probleem en de eindeloze stromen mensen duidelijk, maar ook de individuele tragiek van de vluchtelingen. Weiwei dwingt je deze mensen diep en lang in de ogen te kijken en gaat voorbij de anonieme

krantenkoppen waar we zo langzamerhand immuun voor zijn geworden. Krachtige, esthetisch gedraaide shots die rechtstreeks uit een natuurfilm lijken te komen, worden afgewisseld met smartphonebeelden die de horror van dichtbij laten zien. De boodschap is duidelijk: dit zijn geen nummers of statistieken – dit zijn mensen, en hun machthebbende medemensen laten het afweten.

  • regiseur: Ai Weiwei
  • taal: Engels, Nederlands ondertiteld
  • tijd: 140 min

 

This event is in English
Wednesday 24 Oct, 20.00
Grote zaal
These 273 people attended