De Stad

How to move the masses

Hoe zorgen we ervoor dat grote evenementen in 2020, zoals SAIL, goed te bereiken zijn?
dinsdag 14 jan, 20.00
di 14 jan, 20.00
Studio

De Dutch Grand Prix in Zandvoort, EURO 2020 en SAIL 2020 in Amsterdam. Verschillende grote, internationale events vinden in 2020 plaats in Nederland. Er worden honderdduizenden mensen verwacht die naar deze evenementen komen. Hiervoor moet een stad of gebied om kunnen gaan met een grote massa mensen. Hoe zorgen we dat grote evenementen bereikbaar zijn, en welke manieren van reizen zijn daarvoor beschikbaar? Welke innovaties kunnen hierbij oplossingen bieden, en hoe kunnen we dit opschalen? Samen met partners van Amsterdam Smart City gaan we in gesprek over de bereikbaarheid van grote evenementen zoals SAIL2020.

Amsterdam Smart City

Met hun open innovatieplatform jaagt Amsterdam Smart City (ASC) transities aan, waarbij mensen centraal staan. Met verschillende partners verkent, verbindt en versnelt ASC technologische en sociale innovatie projecten in steden om tot een toekomstbestendige Metropoolregio te komen. Op deze manier werkt ASC aan betere straten, buurten en steden. ASC werkt met een focus op openheid en transparantie, het centraal stellen van de bewoner en samenwerking tussen publieke en private partijen.

Wat gaan we doen?

  • Nathan Wiersma, producent SAIL 2015 en 2020, gaat ons meer vertellen over SAIL2020. Wat komt er op ons af, en hoe gaan we om met de bereikbaarheid van het event?
  • Edwin Konings, projectleider mobiliteit Formule 1 bij de gemeente Zandvoort, vertelt meer over de Dutch Grand Prix 2020. Wat komt er op ons af, en hoe gaan we om met de bereikbaarheid van het event?
  • Vervolgens gaan we met Chris de Veer, Sectormanager Smart Mobility bij de Provincie Noord-Holland, Hans Bakker, verkeersspecialist openbaar vervoer/evenementen bij GVB en Julie van Heteren, programmamanager Smart Mobility bij de Vervoerregio Amsterdam, in gesprek over hoe we omgaan met evenementen zoals SAIL. Wat komt er écht op ons af, wat moet er gebeuren rondom de bereikbaarheid van grote evenementen? En hoe kunnen we leren van elkaar?
  • Arwin Gajadien, oprichter van Livecrowd Nederland en Brand MKRS creative agency, gaat ons vertellen over hoe Livecrowd social media inzet om te zorgen voor onder andere een goede bereikbaarheid van evenementen. Hoe kun je groepen managen, informeren en sturen die naar grote en kleine  evenementen komen?
  • Tot slot gaan we met de zaal, Maurits van Hövell, Consultant Mobility & Environment bij de Johan Cruijff ArenA, Erik Tangelder, Head of Visitor Services bij de RAI, en Willem van Winden, lector Urban Economic Innovation bij de HvA, in gesprek over het crowd monitoring systeem wat er bij de Johan Cruijff ArenA wordt gebruikt. Waarom is dit systeem een oplossing voor de bereikbaarheid van gebieden? Op welke manier kan het ook interessant zijn om over te nemen voor andere partijen? En hoe kunnen we dit opschalen?
dinsdag 14 jan, 20.00
Studio
Deze 81 mensen waren aanwezig