De Stad

House of Skills

55.ooo mensen met een WW-uitkering in de regio Amsterdam, 15.000 onvervulde vacatures. Wie brengt ze bij elkaar?
donderdag 22 jun 2017, 20.00
do 22 jun 2017, 20.00
Workspace

Welke mogelijkheden heeft een ontslagen V&D medewerker met veel werkervaring op de huidige arbeidsmarkt? Hoe kunnen oudere werknemers de ontwikkelingen in hun vakgebied bijbenen? Onze arbeidsmarkt verandert in hoog tempo. Mensen werken in kortere dienstverbanden en (moeten) steeds vaker switchen van baan én van sector. De mismatch tussen de vraag van werkgevers en de vaardigheden van deze grote groep groeit gestaag en effectieve omscholingsmaatregelen zijn hard nodig. Hoe kunnen we mensen effectief voorbereiden op de economie van morgen?

House of Skills

Het House of Skills is een regionale samenwerking van de Metropoolregio Amsterdam waar mensen terecht kunnen voor bijvoorbeeld loopbaanadvies, informatie over de kansen en mogelijkheden in andere sectoren, en trainingen om nieuwe vaardigheden aan te leren. Het realiseren van omscholing is niet eenvoudig. Weliswaar bestaan er Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (OO-fondsen), maar deze zijn gericht op de eigen sector. Omscholing naar een andere sector is vaak niet mogelijk. Terwijl de nieuwe banen juist vaak in andere branches te vinden zijn. Het House of Skills voorziet in deze behoefte. Annelies Spork is als Senior adviseur arbeidsmarkt direct betrokken bij het opzetten van het House of Skills en zal tijdens deze avond hier meer over vertellen.

Ik heb nu een leuke en uitdagende baan, maar heb ik die over een paar jaar nog wel?

House of Hospitality

Waar in de financiële sector ontslag na ontslag valt, staan ze in de toeristensector te popelen om meer werknemers. John Flierman is programmamanager bij House of hospitality en vertelt ons meer over het belang van het omscholen van werknemers naar de hospitality en dienstverlening sector. Vanuit the House of Hospitality wordt er gezocht naar aansluiting tussen de arbeidsmarkt en beroepsonderwijs rondom opleiden, een leven lang leren, innovatie, ondernemerschap en onderzoek in de metropoolregio Amsterdam.

Ik heb een installatiebedrijf en merk dat veel van mijn oudere werknemers de ontwikkelingen in hun vakgebied niet meer kunnen bijbenen. Wat moet ik doen?

Blijf je ontwikkelen

Niet alleen de arbeidsmarkt verandert in hoog tempo, ook de opkomst van nieuwe HR technologieën om o.a. werkgevers en werknemers bij elkaar te brengen zorgt voor disruptie. Rosalie Greven is Adviseur & Strateeg HR en heeft aan de wieg gestaan van HR tech start-ups Seedlink en Djobso. Zij zal deze avond meer vertellen over HR innovaties, zoals matchings aloritmes en het gebruik van bots bij recruitment. Deze kunnen helpen de mismatch op de arbeidsmarkt op te lossen.

Jouw werk en loopbaan

Cor-Hilde Smits van Beijeren is als projectleider werkzaam bij James Loopbaan. James ondersteunt werkende mensen in de ontwikkeling van hun carrière en kijkt samen met werknemers waar hun kansen liggen. Vanuit het FNV is Isabel Coenen aanwezig. Isabel houdt zich als beleidsadviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs bezig met onderwerpen rondom leven lang leren, beroepsonderwijs en participatie van oudere werknemers.

donderdag 22 jun 2017, 20.00
Workspace
Deze 55 mensen waren aanwezig