De Stad

Hou het straat

Actief zijn in je eigen buurt, veel jongeren doen het. Waarom, en wat kunnen we van elkaar leren?
donderdag 28 sep 2017, 17.30
do 28 sep 2017, 17.30
Expo

Er zijn veel voorbeelden van Amsterdamse jongeren die de handen uit de mouwen steken om hun wijk of buurt een stukje mooier te maken. Deze jongeren voelen eigenaarschap over hun buurt en willen hier iets mee doen. Niet in elke wijk of buurt is dit even sterk aanwezig. Hoe ontstaat zoiets? Wat zijn goede voorbeelden uit de stad? Wat kunnen jongeren van elkaar leren als het gaat om actief zijn in je buurt? Met de partners van Jong Amsterdam gaan we samen aan de slag met deze vragen in een interactief programma.

Wat gaan we doen?

  • We starten de avond met een introductie door onze moderator Jennifer Muntslag. Dit doen we aan de hand van verschillende stellingen
  • Vervolgens gaan we in groepen uiteen en gaan we nadenken over wat nu echt top is aan jou wijk of wat er nu echt moet veranderen in de buurt.
  • Verschillende actieve jongeren organisaties o.a. Kamers met Kansen, Stichting Move, Academie van de Stad, Staalmannen en VoorUit zullen zich presenteren en vervolgens meedenken over jong en actief zijn in de buurt.
  • Elke groep kiest een thema en werkt dit samen met een organisatie verder uit. Samen met de organisaties wordt nagedacht over manieren waarop je actief kan zijn in de buurt, hoe je, je meer verbonden kan voelen met de buurt en waarom buurtbinding belangrijk is, of juist niet.
  • Atta de Tolk zal het programma op zijn eigen manier afsluiten, zie hier hoe hij dat tijdens de eerste editie deed.
  • Verder zorgen wij voor een hapje en een drankje!
donderdag 28 sep 2017, 17.30
Expo
Deze 18 mensen waren aanwezig