Creatieve Industrie

Holy Fuck

Op expeditie naar de toekomst van seks. Wat betekent technologische vooruitgang voor ons liefdes- en seksleven?
maandag 15 okt 2018, 20.00
ma 15 okt 2018, 20.00
Grote zaal
Reageer

De opkomst van VR-seks, intieme gevoelens voor robots, een cyborg als geliefde of juist het nieuwe celibaat onder jongeren. En wat te denken van de designer baby? De razende vooruitgang binnen de technologie zorgt voor een scala aan nieuwe mogelijkheden binnen ons seks-en liefdesleven. Het leek toekomstonderzoekers Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor tijd om dit fenomeen onder de loep te nemen. Ze ontrafelden de toekomst van seks en bundelden hun bevindingen in het boek 'Holy Fuck'. Tijdens deze avond gaan we met de auteurs van 'Holy Fuck', initiatieven, experts én het publiek op sekspeditie.

Met bijdragen van:

  • Belle Barbé. Praten over seks kan een stuk leuker en toegankelijker vindt Belle Barbé. Met deze missie startte ze 2016 Wipsite, een platform voor vernieuwende en positieve seksuele voorlichting. Geen plastische plaatjes en awkward gesprekken, maar transparante voorlichting met illustraties. Momenteel schrijft ze haar eerste boek en geeft ze vanuit haar bedrijf SAFE educatie op scholen. Wat geven we jongeren mee in de toekomst?
  • Niels van der Voort. In 2008 ontdekte hij masturbatiespeeltjes voor mannen van het Japanse merk “Tenga” en besloot deze naar Nederland te halen. De afgelopen jaren kwamen er meer vooruitstrevende producten bij en inmiddels is er zelfs een showroom met Real Dolls in Breda. Hoe ziet hij de toekomst van de mens en hoe écht wordt de Real Doll?
  • Ype de Boer. In zijn boek ‘Murakami en het gespleten leven’ wijst de jonge filosoof Ype de Boer op de voortdurende worsteling met identiteit van Murakami’s hoofdpersonen, en hoe dat hun relatie tot seks en liefde beïnvloedt. Sinds zijn vertaling van Badiou’s ‘Ode aan de liefde’ houdt hij zich bezig met erotiek in de moderne tijd en momenteel schrijft hij een boek over erotische verbeeldingskracht: in welke erotische ruimte begeeft de moderne mens zich? En welke plaats heeft technologie daar in?
  • Roxanne Brennen. Als storyteller ontwerpt Roxanne ervaringen en verhalen zoals
    het Dining Toys-project. Met dit servies onderzoekt ze de interactie die we als Westerse beschaving hebben met ons voedsel. Ons brein reageert hetzelfde op eten als op seksuele interactie, via het pleziercentrum. Een project over onze zintuigen, dat een dagelijkse behoefte als eten koppelt aan sensualiteit.
  • Mandy Ronda. Opgeleid tot psychosociaal therapeut en antropoloog, heeft Mandy zich gespecialiseerd tot seksuoloog. Als ‘sexpert’ geeft ze seminars, masterclasses en online cursussen over intimiteit, seksualiteit en erotiek. In 2017 verscheen haar eerste boek. Hoe relateren we ons tot elkaar als erotische wezens in de toekomst? En hoe veranderlijk is menselijke intimiteit  volgens haar?

© Roxanne Brennen

maandag 15 okt 2018, 20.00
Grote zaal
Deze 190 mensen waren aanwezig