Creatieve Industrie

Hoe moeilijk kan het zijn?

Oplossingsgericht ontwerpen met cabaretier en industrieel ontwerper Jasper van Kuijk. Inclusief live helpdesk.
vrijdag 14 okt 2016, 20.00
vr 14 okt 2016, 20.00
Grote zaal

Jasper van Kuijk staat bekend om zijn Volkskrant-columns waarin hij denkfouten in hedendaags ontwerp fileert. Op deze avond legt hij genadeloos de gebreken in alledaagse producten bloot (zoals verpakkingen van scheermesjes die zonder betonschaar niet open te krijgen zijn, of een televisie die alleen met 5 afstandsbedieningen aan te krijgen is), én zal hij het eerste exemplaar van zijn boek uitreiken. Het wordt een vermakelijke avond rondom oplossingsgericht ontwerpen, die – dankzij alle ontwerpmiskleunen – veel waardevolle inzichten biedt over het ontwerpproces en die je de weg wijst naar een gebruiksvriendelijkere wereld. Ook zal de user experience manager van Coolblue, Bob Corporaal, zijn licht laten schijnen over gebruiksvriendelijk design. Plus: er zal een helpdesk zijn met gerenommeerde ontwerpers van Fabrique, Flex Design en VanBerlo die live jouw foutieve of onlogische producten voor je kunnen herontwerpen. Viva la revolución!

Jasper van Kuijk is cabaretier, schrijft wekelijks de column ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’ voor de Volkskrant én is universitair docent aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. In 2010 won hij het cabaretfestival Cameretten en twee weken later promoveerde hij op zijn proefschrift over hoe fabrikanten van consumentenelektronica in de praktijk omgaan met gebruiksgemak.

Bob Corporaal studeerde ooit af als vliegtuigontwerper, maar maakte al snel de overstap naar de online wereld. Als freelance ontwerper en later als consultant ontwierp hij mee aan sites voor onder andere KPN, Philips, XS4ALL en Heineken. Sinds eind 2015 is hij UX manager bij Coolblue. Uit ervaring weet hij dat een goede gebruikerservaring cruciaal is om online succesvol te zijn maar ook hoe uitdagend het is om dit voor elkaar te krijgen.

Helpdesk voor foutieve of onlogische producten:

Van To Go salades die niet standaard met wegwerpbestek worden verkocht tot de nieuwste, platste, mooiste telefoons die niet veilig te gebruiken zijn zonder een hoesje van 35 euro dat niets overlaat van die prachtige vormgeving: ook jij zal ongetwijfeld een dagelijkse ergernis hebben over een product. Laat ons weten wat jij een onlogisch product vindt door een foto, video of omschrijving te tweeten naar @de_zwijger met de hashtag #hoemoeilijkkanhetzijn. Zo kan de live helpdesk alvast nadenken over het perfecte herontwerp. Daarnaast neem je natuurlijk je onlogische product mee, zodat de helpdesk er ter plekke mee aan de slag kan.

vrijdag 14 okt 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 151 mensen waren aanwezig