Global Trends

History repeating?

De zoektocht naar het werk van de toekomst gaat door! VergrootTag personen
vrijdag 24 apr 2015, 20.00
vr 24 apr 2015, 20.00
Expo

Regelmatig wordt de huidige crisis en de situatie voor werkzoekenden vergeleken met de jaren ‘80. Een groot verschil met de vorige grote crisis is dat er destijds maatregelen zijn genomen om jongeren meer aan het werk te krijgen; zo werden oudere werknemers met vervroegd pensioen gestuurd terwijl de ouderen nu juist langer moeten doorwerken. Waarom eisen wij eigenlijk geen politieke maatregelen? Is dit wel een tijdelijke crisis of zijn er banen die definitief van de markt verdwijnen of is er een revolutie gaande op het gebied van werk die, net als de industriële revolutie, het werklandschap voorgoed zal veranderen?

De vorige avond zijn we geëindigd met een aantal problemen die we tegenkomen op het gebied van jeugdwerkloosheid. Op deze avond gaan we kijken welke problemen de belangrijkste zijn en zullen we met elkaar in gesprek gaan over uit welke hoek een mogelijke oplossing kan komen.

Hier willen we over gaan praten met jullie en met Jacintha Baas, arbeidssociologe, specialist op het gebied van jeugdwerkloosheid, en co-founder van de start-up Sustainer Homes.

Wil je alvast weten waar Jacintha zich mee bezig houdt? Kijk dan even hier:

Kom langs en denk met ons mee in de volgende stap naar het werk van de toekomst!

Om vast in de stemming te komen kun je deze Tegenlicht aflevering terug kijken.

En krijg hier een impressie van de vorige avond.