Creatieve Industrie
PdZ x Mondiaal FNV present:

#hetzitmenietlekker

Een how-to guide door de jungle van fair fashion.
vrijdag 12 okt 2018, 19.00
vr 12 okt 2018, 19.00
Grote zaal
Reageer

Eerlijk is in, ook in de kledingbranche. Een groeiende beweging van bewuste modelabels, consumenten en designers zet eerlijke mode in de spotlight en creëert nieuwe initiatieven die laten zien hoe het beter kan. Onze koopjesjacht in het Westen eist nog steeds zijn tol in landen waar die kleding wordt gemaakt. Hoe kunnen consumenten de industrie duurzamer maken? Tijdens deze avond delen we positieve verhalen voor een eerlijkere mode-industrie, ontdek je wat er anders kan, van materiaalgebruik tot inspirerende labels, én scoor je fair fashion op de mini-markt.

Wat gaan we doen?

19.00 – 20.00 Minimarket + VR

Vanaf 20.00 een programma met:

  • Met Karen Brouwer (Mondiaal FNV) en Floortje Dessing (Nukuhiva) duiken we via een VR-experience in de arbeidsomstandigheden van de fabriekswerkers in o.a. Bangladesh. Hoe ziet hun werkdag eruit en wat kan en moet er anders?
  • Pioniers Suzanne Smulders (fashion library LENA) en Tony Tonnaer (Kings of Indigo) illustreren hoe het óók kan en bieden inspiratie over de toekomst van fair fashion. 
  • Expert Marieke Eyskoot deelt de belangrijkste persoonlijke inzichten uit haar boek Dit is een goede gids. Hoe pak je dat aan, een duurzamere lifestyle?
  • Met duurzame gedragsexpert Anjo Travaille (Bovenkamers) en Ashna Chhatta (Stoere Vrouwen) en het publiek gaan we in gesprek over nieuwe keuzes maken in het dagelijks leven. Niet meer denken, maar doen!
  • Spokenword artiest Justin Samgar (Club Spoken) sluit de avond af met een performance.
vrijdag 12 okt 2018, 19.00
Grote zaal
Deze 241 mensen waren aanwezig