Global Trends

Normal Is Over

In opmaat naar de klimaattop 2015 in Parijs: een debat over klimaatverandering.
donderdag 17 sep 2015, 20.00
do 17 sep 2015, 20.00
IJ Zaal

In opmaat naar de klimaattop 2015 in Parijs: een debat over klimaatverandering. Leren van het verleden & geïnspireerd raken door wat er al kan.

Club van Rome nestor Wouter van Dieren ontvangt een panel bestaande uit Leo Meyer (IPCC) en Klaas van Egmond, hoogleraar Geowetenschappen Universiteit Utrecht (UU) en auteur van het boek Een vorm van beschaving.

Voorafgaand wordt een selectie vertoond uit de nieuwe documentaire ‘Normal Is Over’ van cineaste Renée Scheltema. Deze documentaire is nog niet eerder vertoond en geeft een fascinerende kijk op klimaatverandering en de onderliggende systeemfouten van de wereldeconomie. Er worden verschillende grote pioniers op het gebied van klimaat en duurzaamheid geïnterviewd zoals Lester Brown, Paul Guilding, Michael Mann, Naomi Oreskes en anderen.

Na de vertoning van de documentaire reflecteert Wouter van Dieren met het panel over hoe lessen uit het verleden vertaald kunnen worden naar nieuwe handelingsperspectieven voor een duurzame toekomst. Aansluitend wordt er met het publiek gedebatteerd.

—————————————————————

Ter inspiratie:

https://vimeo.com/134774049

donderdag 17 sep 2015, 20.00
IJ Zaal
Deze 150 mensen waren aanwezig