De Stad
Nieuw-West in ontwikkeling 1

Het nieuwe gezicht van Geuzenveld

Een walk & talk door een bruisend stadsdeel.
donderdag 31 okt 2019, 18.30
do 31 okt 2019, 18.30
Buurtwerkkamer Geuzenveld
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Dit programma is in de Buurtwerkkamer Geuzenveld

Nieuw-West verandert in rap tempo, dat geldt ook voor de westkaap van de buurt: Geuzenveld. Een wijk in de luwte waar wij op deze avond de schijnwerpers op zetten. Hoe ziet het Geuzenveld van de toekomst eruit? We starten de avond met een hapje en drankje in de Buurtwerkkamer aan de Nicolaas Ruychaverstraat 22 en trekken dan de wijk in. Met direct betrokkenen gaan we onder andere langs de Bakemabuurt, het A.Nouriplein en het Lambertus Zijlplein om te horen wat daar allemaal gaande is.

Wat gaan we doen?

We starten de rondleiding in één van de nieuwste aanwinsten van Geuzenveld: de Buurtwerkkamer aan de Nicolaas Ruychaverstraat. Hier zal tussen 18.30 en 19.00 eerst soep en ander eten geserveerd worden. Daarna vertelt Bouchra Moutawakil, coördinator van de plek, wat er allemaal op deze locatie gaat gebeuren

Vervolgens is het woord aan Alfred Spronk, projectmanager stedelijke vernieuwing Geuzenveld bij de gemeente Amsterdam. Hij zal in een helikopterview boven de wijk hangen en een presentatie geven over alle recente, huidige en toekomstige ontwikkelingen in Geuzenveld. Een verhaal over sloop, renovaties en nieuwbouw.

Hier zal ook ontwerper Thomas Tiel Groenestege een presentatie geven over het A.Nouriplein waarin hij uitlegt wat voor facelift dit bijzondere plein binnenkort gaat krijgen.

Na de presentatie van Thomas trekken we de buurt en bezoeken we onder andere het net geopende jongerencentrum The Spot. Met de jongerenwerkers Said Bouhafati, Jusra Aanzi en Rabi Zejli gaan we in gesprek over het belang van deze plek.

Ook wandelen we door de Bakemabuurt. De renovatie van deze grotendeels door Stadgenoot beheerde buurt is al in een ver stadium. Xander van Beers vertelt hoe de corporatie de renovatie heeft aangepakt en hoe ze de bewoners bij dit proces hebben betrokken.

De laatste stop van de wandeling is het commerciële hart van Geuzenveld: het Lambertus Zijlplein. Als het aan de gemeente en de ondernemers ligt, krijgt dit plein binnenkort een upgrade. Met gebiedsmakelaar Jeroen Bouman en ondernemers kijken we naar de mogelijkheden van het plein. Ook bezoeken we het gloednieuwe project: PleinKamer met een rondleiding van Lidewij Sloot.

Uiteindelijk eindigen we weer bij de Buurtwerkkamer.

donderdag 31 okt 2019, 18.30
Buurtwerkkamer Geuzenveld
Deze 26 mensen waren aanwezig