De Stad

Nieuw West: het Kreuzberg van Amsterdam?

Waar zit de toekomst van stadsdeel Nieuw West? Hoe ziet het stadsdeel eruit over tien jaar?
donderdag 2 jun 2016, 19.30
do 2 jun 2016, 19.30
IJ Zaal

Stadsdeel Nieuw West ontwikkelt zich razendsnel. Gebouwen die de grond uitschieten, de herontwikkeling van de ringzone en verschillende bevolkingsgroepen die het stadsdeel steeds meer weten te bereiken. Vanavond nemen we de ontwikkelingen van Nieuw West onder de loep. Want hoe zal het stadsdeel er over tien jaar uitzien? En wat speelt er nu?

Met in dit programma onder anderen,

De Stadmakers, oftewel ‘Wijkmakers’ zoals Diana Krabbendam ze noemt, uit Nieuw West staan deze avond centraal. Met hun mooie verhalen over het stadsdeel vertolken zij de identiteit en het imago van Nieuw West. Jeroen Slot zal deze avond inleiden met cijfers en prognoses over het stadsdeel. Met Achmed Baâdoud verkennen we waar de toekomst van Nieuw West ligt en spreken we over thema’s als werkgelegenheid en jongeren. Verder gaan we in gesprek met een gezelschap makers uit Nieuw West over het maken van een ‘nieuw’ stadsdeel. Hoe ga je aan de slag met de huidige ontwikkelingen? Hoe speel je in op een groeiende stad? En wat zijn de mooi verhalen van 2025 over Nieuw West?

Benieuwd hoe het stadsdeel er over tien jaar bij ligt en heb je daar zelf ook ideeën over? Kom naar de avond en praat mee over de toekomst van stadsdeel Nieuw West.

donderdag 2 jun 2016, 19.30
IJ Zaal
Deze 114 mensen waren aanwezig