Creatieve Industrie

Het Kleurbureau

Participating Artists’ Press Agency (PAPA) presenteert collega-veldwerkers. Dit keer: Het Kleurbureau.
woensdag 24 jun 2015, 20.00
wo 24 jun 2015, 20.00
Expo

De visual artists van PAPA (Participating Artist’s Press Agency) laten zich leiden door wat er op hun pad komt. Ze volgen de weg van spontane interacties en leggen vast hoe mensen over de hele wereld hun dagelijkse dingen doen. Die manier van werken noemen ze Veldwerk. In deze programmareeks laat PAPA steeds een collega-veldwerker aan het woord over zijn of haar aanpak en wat die oplevert: inzicht in de werkelijkheid die ons omringt. Deze keer besteden we aandacht aan de impact van kleur in de (gebouwde) omgeving.

Tijdens deze editie, georganiseerd door PAPA in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, is Rob van Maanen van Het Kleurbureau te gast en vertelt Lino Hellings over de samenwerking van PAPA met architectenbureau RIWAQ in Ramallah – Palestijnse gebieden.

Het Kleurbureau
Rob van Maanen van Het Kleurbureau doorkruist met een auto Nederland en ontdekt zo patronen in kleurgebruik. Op basis van de zo benoemde ‘kleurcultuur in verhalen’ maakt hij kleurprofielen voor projecten van architectenbureaus als SoetersVanEldonk en Mulleners+Mulleners. Van Maanen is een bewaker van de kwaliteit van de gehele publieke ruimte; hij bepaalt niet alleen de verfkleur, maar kiest ook de bakstenen uit en adviseert over het groen in de wijk. Hij bewaakt die kwaliteit tijdens het hele proces van het allereerste ontwerp tot aan de oplevering.

PAPA fotowandelingen met architecten in Ramallah, Palestijnse gebieden
Ook bezig met de kwaliteit van de publieke ruimte is architectenbureau RIWAQ uit Ramallah (Palestijnse gebieden). In april 2014 onderzocht PAPA met de architecten van dit bureau tijdens een aantal fotowandelingen de Tactics of Life van de bewoners. Deze data gebruikt RIWAQ bij zijn advies aan de gemeente over inrichting en onderhoud van de stad. Cultuur leert je vanuit verschillende perspectieven te kijken. Lino Hellings van PAPA vertelt over het belang van een levendige publieke ruimte in een land waar je niet weg kan.

Fotowandeling Ramallah (Palestijnse gebieden) met aantal van de architecten van RIWAQ. Foto: © Lino Hellings.

woensdag 24 jun 2015, 20.00
Expo
Deze 25 mensen waren aanwezig