Global Trends

Het is mooi gevleesd

Minder vlees eten: hoe bereiken we dat?
Toegang vanaf € 5.00
vrijdag 2 feb, 20.00
vr 2 feb, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

We nemen afscheid van Als Warme Broodjes, zoals we dat eigenlijk ook van vlees zouden moeten doen. Althans, voor een groot gedeelte. Want ondertussen weet iedereen het wel: minder vlees eten is goed voor het milieu. Maar hoe bereiken we dat? En als iedereen het weet, waarom doen we het dan niet? We praten over de toekomst: eten we alleen maar vleesvervangers, of gaat het een andere kant op?

De Keukentafel

Aan de keukentafel gaan we in gesprek met Jaap Korteweg (Oprichter De Vegetarische Slager). Ziet hij nog een toekomst voor kipstukjes, of is het louter kipstuckjes die de klok zullen slaan? Ook aan tafel: Marijn Frank (Documentairemaker & presentator Keuringsdienst van Waarde). Ze maakte twee docu’s over vlees: Vleesverlangen en Slagershart. Aan het begin van de show bekijken we Slagershart, waarna we er met haar over doorpraten. De laatste spreker aan de keukentafel is Dé van de Riet, Woordvoerder van Vlees.nl en communicatie-adviseur van de Centrale Organisatie voor de Vleessector. Hoe ziet hij de toekomst van vlees?

Spijkers met Koppen

De makkelijkste manier om geen vlees meer te eten is veganist te worden. Waarom zou je dat doen? Floris van den Berg – veganist in hart en nieren – pitcht zijn visie. 

Food Battle

Tijdens deze extra lange en leuke editie van de Food Battle gaan drie ondernemers met elkaar de strijd aan en proberen jou te overtuigen van hun idee. Pure Baby Foods  is bezig met het ontwikkelen van gezond babyvoedsel. Zonder vlees! Sanne Korteweg pitcht. Als je vegetariër bent, maar niet van groente houdt heb je een probleem. Dus bedacht Valerie Bos Knakwortel. Zij vertelt haar verhaal.

De Persoonlijke Noot

Bij elke editie van Als Warme Broodjes was er een persoonlijke noot. Dat is een voorgedragen column van Peter Buurman. Deze keer doet hij dat ook. Peter eet ook wel eens wat, en dat laat hem niet onberoerd. Verder schrijft Peter voor de Speld.

Toegang vanaf € 5.00
vrijdag 2 feb, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 128 mensen zijn aanwezig