Global Trends

Het is mooi gevleesd

Minder vlees eten: hoe bereiken we dat?
Toegang vanaf € 5.00
vrijdag 2 mrt 2018, 20.00
vr 2 mrt 2018, 20.00
Grote zaal

We nemen afscheid van Als Warme Broodjes, zoals we dat eigenlijk ook van vlees zouden moeten doen. Althans, voor een groot gedeelte. Want ondertussen weet iedereen het wel: minder vlees eten is goed voor het milieu. Maar hoe bereiken we dat? En als iedereen het weet, waarom doen we het dan niet? We praten over de toekomst: eten we alleen maar vleesvervangers, of gaat het een andere kant op?

De Keukentafel

Aan de keukentafel gaan we in gesprek met Jaap Korteweg (Oprichter De Vegetarische Slager). Ziet hij nog een toekomst voor kipstukjes, of is het louter kipstuckjes die de klok zullen slaan? Ook aan tafel: Marijn Frank (Documentairemaker & presentator Keuringsdienst van Waarde). Ze maakte twee docu’s over vlees: Vleesverlangen en Slagershart. Aan het begin van de show bekijken we Slagershart, waarna we er met haar over doorpraten. De laatste spreker aan de keukentafel is Erik Waagmeester, slager en ondernemer bij Slagerij de Wit. Hoe ziet hij de toekomst van vlees?

Spijkers met Koppen

Er wordt een hoop onderzoek gedaan naar de impact van vlees. Henri de Ruiter is wetenschapper. Hoe ziet hij dat en welke impact heeft het op zijn persoonlijke leven?

Food Battle

Tijdens deze editie van de Food Battle gaan twee ondernemers met elkaar de strijd aan en proberen jou te overtuigen van hun idee. De Lekkere Man zet zich in voor het eten van meer mannenvlees en lijkt daarmee een vreemde woerd in de bijt. Maar is dat wel zo? Anne Reijnders neemt het op tegen Pepijn Schmeink, beter bekend als kok van Dertien in Rotterdam. Hij is bezig met een nieuwe manier van fastfood, waarbij alle dierlijke producten worden weggelaten. Voor de zomer opent zijn nieuwe concept: Jack Bean.

De Persoonlijke Noot

Bij elke editie van Als Warme Broodjes was er een persoonlijke noot. Dat is een voorgedragen column van Peter Buurman. Deze keer doet hij dat ook. Peter eet ook wel eens wat, en dat laat hem niet onberoerd. Verder schrijft Peter voor de Speld.

Toegang vanaf € 5.00
vrijdag 2 mrt 2018, 20.00
Grote zaal
Deze 290 mensen waren aanwezig