Creatieve Industrie

Het hybriditeitperk

Dé talkshow voor de creatieve industrie, met o.a. Bakkie Bakkie, Brian Elstak, Eben Badu en Many Møre.
dinsdag 8 mei 2018, 20.00
di 8 mei 2018, 20.00
Expo

What’s Up? is dé talkshow voor de creatieve industrie en ook deze maand nodigen we weer toffe sprekers uit om jou iets te vertellen over hun meest recente werk. Creatieve duizendpoten houden zich niet slechts met één ding bezig, steeds vaker nemen mensen het heft in eigen handen en gaan zelf op zoek naar oplossingen. Geen materiaal voor een podcast? Dan lanceer je een crowdfund campagne. Inspiratie bieden en opdoen vanuit andere disciplines? Sluit aan bij een creatief collectief. We leven in een hybride tijdperk. Waarom alleen te werk gaan als je ook krachten kan bundelen? We stellen jullie voor aan verschillende creatieven die elk op een eigen manier hybride zijn in het werk dat ze doen.

Many Møre Things

Begonnen als een DJ-collectief en bekend van feesten en artistieke events, maar inmiddels doet dit jonge gezelschap many møre things. Rafael Martinez en Tijn Christern bieden samen met vrienden een laagdrempelig podium voor een nieuwe generatie kunstenaars barstensvol talent, maar met nog ontbrekende connecties in de soms wat elitaire kunstwereld. Gebaseerd op hun eigen nola famo ideologie – de overtuiging dat mensen dichterbij elkaar komen wanneer zij zich meer open durven te stellen richting anderen – proberen zij verschillende mensen en werelden met elkaar te verbinden. Daarbij zijn co-creatie, het bieden van een ander perspectief en het verspreiden van een portie liefde essentiële waardes waaruit gehandeld wordt. Samen met ontwerpers, muzikanten, DJ’s, fotografen, dansers, en overige verhalenvertellers bouwen zij voort, zoals tijdens Køningsdag. Iedereen is welkøm!

Bakkie Bakkie

“Het is een podcast; Bakkie Bakkie, over elektronische muziek, want daar houden we van, hedendaags, met snelle gasten. Een vrij lang gesprek.”. Het perfecte recept voor een toffe en relevante podcast over de hedendaagse (elektronische) muziek scene in Nederland. Maar met enkel een recept ben je er nog niet. Steven van Lummel en Justin Verkijk hadden twee dromen: één keer iets crowdfunden én de allerbeste podcast ter wereld maken, helder. Met de crowdfunding zouden ze gear kopen, met de gear zouden ze podcasts maken. Met trots is afgelopen week de eerste podcast online gegooid, met niemand minder dan Den Haags trots: DJ en producer I-F. De line-up voor het eerste seizoen staat al vast en belooft veel moois. Leun achterover en gaan met die snelle gasten.

Brian Elstak

‘Your friendly neighbourhood artist’. Dat kan er maar één zijn: Brian ElstakJe kan hem kennen van zijn werk in o.a het Stedelijk Museum en het Amsterdam Museum, zijn samenwerking met Green Paper Boys, of van de tientallen album covers die hij creëerde voor verschillende artiesten waaronder rappers Hef en Jiggy DjéVooralsnog ontstijgt Brian elk hokje binnen de kunsten, zo is hij beeldend kunstenaar, schilder, animator én schrijver van kinderboeken. Alsof dat nog niet genoeg is maakt hij ook nog deel uit van het creatief collectief Lowrey Foley McClane, waarbij kunstenaars uit verschillende disciplines samen nieuw werk maken. We gaan in gesprek met deze multi-getalenteerde verhalenverteller om hem uit te horen over zijn eigen toriWaar komt zijn creatieve honger vandaan?

© Brian Elstak

Eben Badu

Als je zó veel leuk vindt dat je niet kunt kiezen wat je het liefste doet met je werkende leven, dan doe je toch gewoon alles? ‘Think out of the box.’ Eben Badu is in de muziekwereld actief onder zijn alias Retronezer. Daarnaast is hij mede-oprichter van de winkel Zeedijk 60 (dé creatieve hangout van o.a. The New Originals), en alsof dat nog niet genoeg is, is hij daarnaast ook nog eens pop-up milkshakefarmer. Op verschillende plekken in Amsterdam schenkt hij de lekkerste milkshakes voor je uit. Kortom: Eben is altijd on the move en altijd aan het creëren. Zijn zijn interesses wel zo uitlopend als dat ze op het eerste oog doen vermoeden? En wat is de achterliggende gedachte van zijn ambities?

 

dinsdag 8 mei 2018, 20.00
Expo
Deze 46 mensen waren aanwezig