Global Trends

Hervormings fundamentalisten debat

Wat speelt er in de islamtische gemeenschap in Nederland? Mounir Samuel spreekt met verschillende rolmodellen en veranderaars er is muziek en Iftar na afloop.
maandag 28 mei 2018, 20.00
ma 28 mei 2018, 20.00
Grote zaal

'De Groene Amsterdammer' organiseert een groot debat over én met hervormingsfundamentalisten uit de gelijknamige populaire portrettenserie van Mounir Samuel; over hoe de islam in Nederland wordt bevraagd, hoe een nieuwe generatie moslims om gaat met (zelf)kritiek en tegelijk zelfbewust voor zichzelf een plek in de samenleving opeist. Maak je op voor een bruisend samenkomen van kritische denkers, recalcitrante rebellen en gepassioneerde gelovigen die de islam van binnenuit proberen te hervormen, scherp reflecteren op gemeenschap en de samenleving en bruggen weten te slaan daar waar velen slechts kloven zien.

Het gesprek staat onder leiding van Mounir Samuel, medewerker van De Groene Amsterdammer en auteur van ‘God is groot – eten, bidden en beminnen met moslims.’ Met prominente gezichten uit de islamitische gemeenschap, muziek en afsluitend Iftar (wil je mee-eten, koop dan een speciaal eetticket via onderstaande link).

Eet je mee? Iftar maaltijd na afloop (21.50 uur)

Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan genuttigd wordt direct na zonsondergang. Op 28 mei begint dit om 21.50 uur én ook bij ons in het cafe. Er wordt gezorgd voor een ‘Iftar complet’, met o.a. melk, dadels, harira, tajines en baklava. Wil jij deze maaltijd ook meemaken? Koop dan via deze link je kaartje. De maaltijd kost 17,50 euro. Inclusief bijbehorende drankjes. 

Wat gaan we doen?

  • Wat gebeurt er in de huidige islamitische beweging in Nederland? Mounir Samuel spreekt met imam Yassin Elforkani, Berna Toprak en Brahim Bourzik. 
  • Dina El Filali deelt op basis van haar diverse achtergrond haar wens voor de toekomst van een Veerkrachtiger Amsterdam.
  • Rolmodellen Emin Kececi, Salah Edin en Selcin Yildizeli spreken met elkaar over de nieuwe generatie moslims. Over muziek, ondernemen, salafisme en zelfkritiek.
  • Zangers een reizende ster in Nederland en daarbuiten Karima El Fillali zal de avond muzikaal omlijsten.
  • Met Samira Bouchibti, Fatima Elatik, Assmaa Kammite en Dounia Jari hebben we het over de veranderende rol van de moslimvrouw in Nederland.
maandag 28 mei 2018, 20.00
Grote zaal
Deze 142 mensen waren aanwezig